PNL a trecut pe primul loc in preferintele electoratului, depasind PSD cu aproape 2 procente, arata cel mai recent sondaj IMAS, realizat in a doua parte a lunii martie, conform Ziare.com.



Astfel, conform Barometrului Europa FM pentru luna martie, daca alegerile europarlamentare ar avea loc duminica viitoare, PNL ar obtine 25,2%, iar PSD 21,5%, arata sondajul IMAS dat publicitatii vineri.

Pe locul trei se afla Alianta 2020 USR-PLUS (17,7%), urmata de ALDE (12,7%) si PRO Romania (11,2%).

Topul candidatilor la alegerile prezidentiale este condus de Klaus Iohannis, a carui cota de incredere a crescut cu trei procente fata de luna februarie, ajungand la 44,3%. Pe locul doi se afla Calin Popescu Tariceanu (18%), urmat de Victor Ponta (12,4%), Dacian Ciolos (11,7%) si Liviu Dragnea (8%).

Directorul general al IMAS este sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD si fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Fata de luna februarie, cand scorul era de 22,7%, in martie PSD a scazut in optiunile electoratului, in timp ce PNL, ALDE, PMP, UDMR cresc in preferintele electoratului.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un esantion de 1010 persoane cu varste de 18 ani si peste, in perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3,1%. Esantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

In perioada 23-26 mai, cetatenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European se vor desfasura pe 26 mai. Este a patra oara, de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cand sunt organizate in Romania alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc in noiembrie 2007, iunie 2009 si mai 2014.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri