Un medic revoltat de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, judetul Neamt, a scris luni un mesaj adresat jurnalistilor de la republica.ro, in care reclama ca managerul spitalului va trimite 40 de oameni joi la mitingul PSD, intr-o zi normala de lucru, in care tot personalul medical ar trebui sa se ocupe de pacienti.

Anton Maria, managerul spitalului, confirma ca a primit o „rugaminte” de la primarul comunei Alexandru cel Bun de a furniza manifestanti la mitingul PSD. Intrebata cum le permite angajatilor sa-i paraseasca pe bolnavi „intr-o zi de lucru”, doamna Anton Maria da din colt in colt.

Primarul Ion Rotaru, edilul comunei Alexandru cel Bun, de care depinde administrativ spitalul, spune ca are nevoie de intelectuali la mitingul PSD, de aceea va duce 15 angajati ai spitalului, pe care i-a selectat dintr-un lot de 30 de doritori: „Am ales oameni mai seriosi care nu sunt betivi, nu beau rachiu, ca daca vine un reporter si ii intreaba ceva sa stie sa lege doua vorbe”.

Medicul care a reclamat acest abuz spune ca o parte dintre angajatii spitalului „se tem, sunt intimidati”, alta parte au obligatii politice, pentru ca sunt „pilele sau cunostintele primarului” care i-a angajat.

Ce se intampla in aceste zile intr-un spital de provincie este o radiografie a felului in care cancerul politic face metastaze in institutiile care ar trebui sa lucreze in folosul cetatenilor.

Medicii sunt folositi ca masa de manevra de Partidul Social Democrat, urcati in autocare si dusi la miting, in dispretul legii si al bolnavilor din spitale.

Daca locuiesti in zona Moldovei, este indicat sa nu te imbolnavesti joi, pe 9 mai, deoarece PSD ii ia cu arcanul pe medici de la capataiul bolnavilor pentru a-i duce la Iasi, sa-l aplaude pe Liviu Dragnea, „care le-a marit salariile”. La Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, judetul Neamt, s-a dat dispozitie de la Primaria comunei sa se inscrie 40 de angajati pentru miting. Situatia ne-a fost semnalata de un medic din spital, caruia ii protejam identitatea. El ne-a descris un sistem bolnav, in care medicii si personalul medical sunt tratati ca masa de manevra pentru interese politice, sunt intimidati si luati pe sus de langa pacientii lor atunci cand sefii politici au nevoie de aplaudaci.

Abuzul si autobuzul: „Revansa Rosie”, 40.000 de bucati

Pe 9 mai, liderii PSD din Moldova aduc oameni cu autocarele la mitingul „Revansa Rosie” de la Iasi. Intimpinat cu ostilitate pe 20 aprilie la Iasi, liderul PSD, Liviu Dragnea a parasit atunci capitala Moldovei in fuga. Scaparea i-a fost microbuzul tras la scara Teatrului Luceafarul din Iasi. A promis ca se va intoarce la Iasi la un miting care va demonstra forta partidului! „40.000 de bucati”, au promis subordonatii din Moldova, care s-au apucat sa scotoceasca prin institutiile publice dupa oameni buni de miting. Ce inseamna oameni buni de miting? „Nu betivi”, e criteriul definitoriu pe care ni l-a semnalat primarul comunei Alexandru cel Bun, din Neamt, care va furniza partidului 2 autocare cu 100 de capete, alese pe spranceana. Cand a cerut Spitalului din Bisericani sa-i dea medici, primarul spune ca s-a orientat dupa intelectuali, deoarece mitingul de la Iasi isi propune sa arate o alta fata a partidului, ceva mai spalata. „De la spital au fost 30 si am ales vreo 15 pe care ii stiu mai seriosi si sunt liberi in ziua respectiva sa mearga la Iasi. In total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni. Am ales oameni mai seriosi care nu sunt betivi, nu beau rachiu ca daca vine un reporter si il intreaba ceva sa stie sa lege doua vorbe”, explica primarul felul in care a facut selectia personalului care va fi deplasat la Iasi.

Societatea civila din Iasi s-a mobilizat. Multi dintre internauti fac comparatia intre ultimul miting al lui Nicolae Ceausescu si mitingul din 9 mai de la Iasi.

Revolta unui medic: „Foarte multi dintre angajatii din spital sunt aici pe pilele sau cunostintele primarului, si atunci oamenilor le este frica sa vorbeasca”

„Sunt medic si ma deranjeaza nedreptatea. Nu sunt membru de partid (al niciunuia), deci nu fac jocurile nimanui”. E revolta unui intelectual pe care un primar si un director de spital incearca sa-l transforme intr-un numar dintre cele 40.000 de capete promise liderului suprem. Oamenii sunt adusi cu forta la mitingul „Revansa Rosie” de la Iasi, din 9 mai. Aceasta este strategia multor lideri din Moldova care apasa pe pedala fortei. Unii dintre angajatii Spitalului din Bisericani s-au revoltat. Ieri dimineata, managerul institutiei din judetul Neamt le-a comunicat angajatilor ca 40 dintre ei trebuie sa sustina PSD la Iasi. "Luni dimineata, a fost trimisa o angajata a spitalului de catre manager, ca reprezentant al primarului, sa transmita in diferitele structuri din spital ca 40 de oameni sa se prezinte la mitingul de pe 9 mai al PSD, ceea ce mi s-a parut revoltator mai ales ca oamenii se simt intimidati.", a mai declarat acesta.

Medicul Spitalului din Bisericani nu va participa la miting, indiferent de consecinte. Crede ca nu e corect sa te simti amenintat si dus cu forta la un miting pentru un partid in care nu crezi.

Managerul Spitalului din Bisericani, Anton Maria, ridica din umeri si se contrazice singura. A fost rugata de primarie sa transmita ca cine vrea sa mearga la mitingul PSD de la Iasi se poate inscrie pe o lista la Primarie. Dar - subliniaza - „nu s-a emis” dispozitie verbala sau scrisa. La intrebarea „Joi, 9 mai, e zi lucratoare! Cum pleaca angajatii la miting din timpul programului?“ raspunsul a fost evaziv.

„S-a intrebat cine vrea, dar nu s-a emis nicio decizie, nici verbala, nici nimic. Ne-au contactat cei de la primarie daca vrea cineva sa mearga. S-au inscris doar cei care pe lista la primarie voiau sa mearga. Nu stiu cati s-au inscris sau cine s-a inscris”.
Spitalul din Bisericani are 700 de paturi. Managerul nu stie cati angajati si-au luat liber pentru a participa la mitingul de la Iasi. Bolnavii risca sa ramana ai nimanui pentru ca angajatii sa agite pancarte PSD, ca sa se ajunga la 40.000 de participanti. Spitalul din Bisericani este sub autoritatea primarului comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru. Cati dintre primarii PSD din Moldova folosesc parghiile de putere pe care le au pentru a obliga angajatii din institutiile subordonate sa raspunda la comenzi politice? Primarul Rotaru ne da un raspuns: „Pai ce credeti ca PNL face altfel? Ca la ei vin oamenii de placere?! Tot asa e politica, doamna”

Avand in vedere declaratiile primarului, acestuia i se pare normal sa lase spitalul fara medici daca interesele Partidului si ale lui Liviu Dragnea o cer. Admite ca la astfel de manifestari oamenii nu vin „de placere”, ci pentru ca au o datorie fata de Partid, dar arata ca asa e la toate partidele, nu doar la PSD.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri