Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca miercuri a transmis PSD in scris refuzul sau cu privire la propunerile pentru ministerele Justitiei, Fondurilor Europene si Romanilor de Pretutindeni, noteaza Agerpres.

UPDATE ora 14.07:

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dancila, scrisorile referitoare la propunerile de numire in functiile de ministri ai Justitiei, Romanilor de pretutindeni si Fondurilor Europene - Eugen Nicolicea, Liviu-Tit Brailoiu, respectiv Oana Florea, in care arata ca cei trei nu detin experienta necesara gestionarii acestor domenii.

"Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al justitiei. In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru al justitiei a domnului Eugen Nicolicea. (...) Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al relatiei cu romanii de pretutindeni. In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru pentru romanii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brailoiu. (...) Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al fondurilor europene. In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru al fondurilor europene a doamnei Oana-Consuela Florea", spune seful statului in scrisorile transmise premierului Dancila.

Stire initiala:

"Inainte de sfintele sarbatori de Pasti mi-au propus pesedistii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai buna, s-au certat gastile in interiorul PSD si au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea si Brailoiu si le-am spus atunci ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere, pentru ca nu aduce nimic nou, bun. (...) Astazi le-am dat pesedistilor refuzul meu si in scris ca sa inteleaga mai bine ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere", a spus seful statului la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Presedintele Romaniei a lansat un nou atac la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Pentru PSD e mult mai bine sa ii fie bine lui Dragnea, decat Romaniei si romanilor. (...) In Europa nu mai discuta nimeni cu ei. PSD are impresia ca nici Romania nu mai trebuie sa fie aproape de UE, PSD se preocupa de problemele lui Dragnea, nu ale romanilor", a mai spus Iohannis citat de ziare.com.

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca a incercat sa obtina un raspuns de la presedintele Klaus Iohannis in privinta motivelor care au stat la baza respingerii propunerilor de ministri la Justitie, Fonduri Europene si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, dar nu a reusit sa discute cu acesta, asa cum spera saptamana trecuta, si i-a solicitat sefului statului sa dea un raspuns in acest sens, noteaza Agerpres.

"Am incercat o discutie cu domnul Iohnanis. Sunt un om care ma tin de cuvant, am incercat luni, dar domnul presedinte era la Bruxelles, am incercat ieri, dar domnul presedinte isi lansa cartea. Eu sper si ii solicit domnului presedinte sa dea motivarea, pentru ca este sarcina dumnealui, este obligatia dumnealui ca presedinte al Romaniei. Eu cred ca este un lucru bun, si-a lansat o carte, este foarte bine, dar eu cred ca ceea ce tine de aceasta tara din punct de vedere institutional, fie ca vorbim de Presedintie, de Guvern, de Parlament, trebuie sa fie o prioritate pentru noi. Si faptul ca incerci sa blochezi guvernul, nu este un lucru care sa aduca plusvaloare. Eu cred ca trebuie sa dam la o parte interesul electoral si sa actionam cu mai multa responsabilitate pentru Romania si pentru romani", a declarat premierul, care se afla intr-o vizita in judetul Prahova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri