Peste 40 de grupuri si organizatii civice solicita demisia din functie a ministrului de Interne, Carmen Dan, dupa ce jandarmii i-au retinut vineri, la Topoloveni, pe toti protestatarii anti-Dragnea, pe care i-au dus la sectia de politie pana cand liderul PSD si-a incheiat actiunea electorala din localitate, noteaza g4media.ro.

Semnatarii demersului subliniaza ca Jandarmeria a facut abuz de autoritate printr-o sanctionare ce nu presupunea conducerea la sectia de politie, deoarece nu exista vreo stare de pericol, aratand ca oamenii legii au incalcat articolul 30 din Constitutia Romaniei, care garanteaza libertatea de exprimare a opiniilor si libertatea de comunicare in public.

”Cerem ministrului de interne sa isi depuna demisia in semn de respect fata de statul de drept si respectarea valorilor statului de drept. Ministrul sa isi dea demisia, cu atat mai mult cu cat, daca evenimentul privat era protejat de jandarmi, jandarmii sunt platiti din bani publici. Acest gest ar dovedi ca Romania nu se indreapta spre dictatura si ca jandarmeria nu incepe sa fie organizata intr-o forma de politie politica”, se arata in comunicatul grupurilor si asociatiilor civice.

Grupuri civice semnatare:

#activAG Pitesti
Actiunea Civica Galati
Alba Iulia Civica
Asociatia Aradul Civic
Asociatia Platforma Romania 100
Brasovul Civic
Canada Save Rosia
Coruptia ucide
Cuza Vrea Dreptate Iasi
Diaspora Franta Solidara cu Romania
Diaspora Milano
Eu Ro Aleg
Geeks for Democracy
Grupul Civic Cetatean Implicat
Grupul Civic Madrid
Initiativa Romania
Initiativa Timisoara
Miscarea Civica Diaspora Belgia
Oradea Civica
Procivic Baia Mare
Radautiul Civic
Reset
Rezist Bilbao
Rezist Budapesta
Rezist Constanta
Rezist Dublin
Rezist Galati
Rezist Iasi
Rezist Ingolstadt. Si eu sunt din Romania
Rezist – Londra Protestatari Pro Democratie
Rezist Lyon
Rezist Marseille
Rezist Milano
#RezistWMW
Rezist Zurich
#REZISTENTA
#Rezistenta din Diaspora
Stafeta Steagului Uniunii Europene
Va Vedem din Iasi
VeDem Just – Voci pentru Democratie si Justitie
Umbrela Anticoruptie Cluj

Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri