Iulian Bulai, deputat USR, scrie intr-o postare pe Facebook ca PSD santajeaza profesorii in contextul alegerilor europarlamentare.

Acesta a anuntat ca profesorii din Neamt au primit formulare de la Inspectoratul Scolar Judetean in care sunt intrebati ce parere au despre Partidul Social Democrat, daca sunt membri sau simpatizanti ai partidului. In plus, cadrelor didactice le sunt cerute si date personale.

Vezi mai jos formularul pe care trebuie sa il completeze cadrele didactice.

Asta, in contextul in care acum se decid normele profesorilor pentru anul scolar urmator, tine sa precizeze deputatul.

"PSD santajeaza profesorii in campanie!

Am primit din mai multe surse un set de formulare pe care directorii de scoli din Neamt le-au primit de la ISJ ca sa le imparta profesorilor. Intr-unul dintre ele, oamenii sunt intrebati ce parere au despre PSD - dupa ce-si dau numele, prenumele si sectia de vot. Intr-altul, trebuie sa spuna daca sunt membri sau simpatizanti PSD. Si la ce sectie de votare sunt arondati. Ca sa fie identificati pana la ultimul detaliu.

Care-i spilul? Simplu: acum se decid normele profesorilor pentru anul scolar urmator. Si toata lumea stie ca se decid in functie de ce declari in formular", a precizat Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR precizeaza ca va face o plangere penala in acest sens, pentru ca nu este normal sa se faca in scoli campanie electorala. De altfel, au primit astfel de formulare si angajatii unor centre de ingrijire a batranilor.

"In niciun sondaj de pe planeta asta nu esti chemat sa-ti dai datele personale cand ti se cere parerea despre un partid. Mai putin in scolile romanesti - in care, legal, nu se face politica. Doar PCR-ul lui Dej si Ceausescu mai facea verificari de partid in scoli, doar PCR mai premia profesori in functie de apartenenta de partid.

PS: Aceleasi formulare le-au primit si angajatii unor centre de ingrijire a batranilor. Pentru ca PSD tinteste cele mai importante si cele mai precare categorii de angajati publici - cei de care depind copiii si parintii sau bunicii nostri. Si de aceea voi face o plangere penala celor care s-au dedat la astfel de gesturi de santaj si politizare", se mai arata in postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Iulian Bulai

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri