Romanii cer demisia minstrului de Externe, Teodor Melescanu, dupa ce mii de romani din diaspora nu au putut sa voteze din cauza proastei organizari de la Bucuresti.

In acest sens, Declic a initiat o petitie online, semnata in cateva ore de peste 60.000 de oameni.

"Noi, semnatarii petitiei si romani cu drept de vot, ii cerem demisia lui Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe si responsabil pentru organizarea alegerilor in diaspora.

Cerem demisia pentru sabotarea, inca o data, a romanilor de peste hotare si a dreptului acestora de a vota. Va indemnam sa va dati demisia urgent, pentru ca sunteti incompetent", transmit initiatorii petitiei "Teodor Melescanu - DEMISIA!".

In plus, organizatorii amintesc ca tot Melescanu era ministru si la alegerile 2014, cand la fel s-a intamplat in diaspora.

Vezi si: La cozi, cu nervii intinsi, romanii au facut istorie

"Dreptul la vot e unul fundamental. Sa nu uitam asta. Cine era ministru de externe in 2014, cand au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Vesnicul Teodor Melescanu, al carui minister declara sfidator, 5 ani mai tarziu, cand iara sunt cozi imense, ca 'totul e OK cu cele 441 de sectii din diaspora'", puncteaza initiatorii petitiei.

Mii de romani nu au reusit sa voteze duminica in diaspora pentru alegerile europarlamentare, desi unii au stat ore in sir la coada. Lipsa stampilelor, a buletinelor de vot, dar si procesul greoi a blocat, efectiv, romanii care au stat cu miile in strazile din intreaga lume in incercarea de a-si exercita dreptul de vot. Desi Guvernul s-a laudat cu marirea numarului de sectii de votare, acest lucru a fost insuficient.

Melescanu, despre haosul de la votul din diaspora: Care este vina mea?

„S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au facut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu stiu daca au fost probleme deosebite. Daca prezenta a fost atat de mare, lucrurile au fost mai dificile.

Ar fi trebuit sa nu mai fie probleme dar era pe alta participare la vot decat a fost, a fost o participare foarte larga”, a declarat ministrul de Externe la Digi24.

Intrebat daca isi da demisia in urma acestor probleme de la votul din strainatate, ministrul a raspuns: „In ce priveste demisia e o chestiune care nu tine de mine, tine de partid, de guvern. In conditiile in care am dublat numarul sectiilor de votare, cate trebuia sa fac? Care este vina mea?

Fiind un functionar public trebuie sa imi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentala. Reprezint un partid care se numeste ALDE si guvern.

Imi exprim foarte direct si sincer regretul ca nu si-au putut exprima dreptul de vot si imi asum toata raspunderea politica pentru acest lucru”

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri