Reprezentantii Biroului Central Electoral au anuntat, marti, noi rezultate oficiale partiale ale alegerilor europarlamentare si referendumului pentru justitie care s-au desfasurat duminica.

Update 15:00 Partidul National Liberal a obtinut, la alegerile europarlamentare de duminica, 26,71% din voturile alegatorilor, Partidul Social Democrat - 22,85%, iar Alianta 2020 USR-PLUS - 21,49%, potrivit datelor partiale furnizate, marti, de Biroul Electoral Central.

Pe locurile urmatoare se situeaza: Pro Romania - 6,74%, UDMR - 5,77%, PMP - 5,74%.

Potrivit BEC, ALDE a obtinut 4,18% din voturi, candidatii independenti Peter Costea - 1,43%, George Nicolae Simion - 1,24% si Gregoriana Carmen Tudoran - 1,11%, UNPR - 0,61%, Partidul Prodemo - 0,60%, PRU - 0,56%, Partidul Socialist Roman - 0,45%, Partidul Social Democrat Independent - 0,30% si Blocul Unitatii Nationale - 0,23%.

Pana marti, la ora 14,20, au fost centralizate 8.004.164 de buletine de vot ajunse fizic la BEC.

La referendumul pentru Justitie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central pana marti, la ora 14,20, un numar de 5.074.887 de persoane au votat "Da" la intrebarea nr. 1 si 4.999.656 au spus "Da" la intrebarea nr. 2.

La intrebarea nr. 1 au raspuns "Nu" - 867.137 de alegatori, iar la intrebarea nr. 2 au spus "Nu" - 838.630.

Stire initiala: PNL conduce in continuare, urmat de PSD si Alianta 2020 USR PLUS.

Partidul National Liberal a obtinut, la alegerile europarlamentare de duminica, 26,33% din voturile alegatorilor, Partidul Social Democrat - 23,16%, iar Alianta 2020 USR-PLUS - 21,34%%, potrivit datelor partiale furnizate, marti, de Biroul Electoral Central.

Pe locurile urmatoare se situeaza: Pro Romania - 6,80%, UDMR - 6,09%, PMP - 5,67%.

Potrivit BEC, ALDE a obtinut 4,11% din voturi, candidatii independenti Peter Costea - 1,45%, George Nicolae Simion - 1,24% si Gregoriana Carmen Tudoran - 1,10%, UNPR - 0,60%, Partidul Prodemo - 0,60%, PRU - 0,55%, Partidul Socialist Roman - 0,44%, Partidul Social Democrat Independent - 0,30% si Blocul Unitatii Nationale - 0,23%.

Pana marti, la ora 10,30, au fost centralizate 6.790.432 de buletine de vot ajunse fizic la BEC.

La referendumul pentru Justitie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central pana marti, la ora 10,30, un numar de 4.504.968 de persoane au votat "Da" la intrebarea nr. 1 si 4.361.191 au spus "Da" la intrebarea nr. 2.

La intrebarea nr. 1 au raspuns "Nu" - 769.313 de alegatori, iar la intrebarea nr. 2 au spus "Nu" - 732.024.

Cine sunt europarlamentarii pe care Romania ii trimite la Bruxelles, ca urmare a votului de duminica

Pe lista celor 32 de viitori europarlamentari ai Romaniei, decisa duminica prin vot, se afla, printre altii, doi jurnalisti, un fost presedinte al Romaniei, un medic de la urgente, un preot, dar si actualul comisar european, conform rezultatelor aproape finale anuntate de BEC, scrie Ziare.com.

Astfel, PNL ar urma sa aiba 10 eurodeputati, PSD si Alianta 2020 USR-PLUS cate 8 fiecare, iar UDMR, Pro Romania si PMP cate doi.

ALDE nu a trecut pragul de 5% prevazut de lege, prin urmare voturile primite se vor redistribui la partidele castigatoare.

Pe de alta parte, unii dintre eurodeputatii alesi duminica au anuntat ca intentioneaza sa se retraga si sa nu mearga in PE, locurile lor urmand sa fie luate de cei care se afla in continuarea listelor fiecarui partid in parte. Este cazul lui Dacian Ciolos, dar e posibil sa fie si al lui Victor Ponta, de exemplu, care ar putea trimite in locul lor la Bruxelles pe Vlad Gheorghe (consultant) si Mihai Tudose (deputat si fost premier).

Pana la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Romania are dreptul la 32 de locuri in Parlamentul European, iar dupa Brexit la inca unul.

PNL - 10 mandate

Ioan-Rares Bogdan (jurnalist)
Mircea-Gheorghe Hava (primar la Alba Iulia)
Siegfried Vasile Muresan (europarlamentar)
Vasile Blaga (pensionar)
Adina-Ioana Valean (europarlamentar)
Daniel Buda (europarlamentar)
Dan-Stefan Motreanu (antreprenor)
Gheorghe Falca (primar la Arad)
Cristian-Silviu Busoi (europarlamentar)
Marian-Jean Marinescu (europarlamentar)

PSD - 8 mandate

Rovana Plumb (ministru)
Carmen-Gabriela Avram (realizator TV)
Iulian-Claudiu Manda (senator)
Cristian-Vasile Terhes (preot)
Dan Nica (europarlamentar)
Maria Grapini (europarlamentar)
Tudor Ciuhodaru (deputat, medic la urgente)
Adrian-Dragos Benea (senator)

Alianta 2020 USR-PLUS - 8 mandate

Dacian Julien Ciolos (presedinte PLUS)
Cristian Ghinea (deputat)
Dragos-Nicolae Pislaru (consultant)
Clotilde-Marie-Brigitte Armand (director dezvoltare pentru Europa)
Ioan-Dragos Tudorache (functionar european in CE)
Nicolae-Bogdanel Stefanut (functionar european)
Vlad-Marius Botos (director productie)
Ramona-Victoria Strugariu (coordonator regional PLUS)

PMP - 2 mandate

Traian Basescu (senator)
Eugen Tomac (deputat)

UDMR - 2 mandate

Iuliu Wikler (europarlamentar)
Lorant-Gyorgy Vincze (asistent parlamentar)

Pro Romania - 2 mandate

Victor Ponta (deputat)
Corina Cretu (comisar european)

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri