Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca solicita demisiile ministrilor de Externe si de Interne, Teodor Melescanu si Carmen Dan, in urma organizarii cu probleme a referendumului si a alegerilor europarlamentare de pe 26 mai.

Klaus Iohannis a precizat ca va infiinta o comisie mixta la nivelul Administratiei Prezidentiale pentru a gasi solutii problemelor inregistrate la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Probleme extrem de grave au fost la multe dintre sectiile de votare din strainatate. Am vazut cu tristete imaginile cu cozile interminabile de la sectiile de votare. (...) Probleme peste probleme. Aceste probleme trebuie rezolvate urgent pentru ca vine urmatorul tur de scrutin. Fiindca nu am incredere in Guvern sa gaseasca solutii, voi infiinta la nivelul Administratiei Prezidentiale o comisie mixta, cu rolul de a identifica problemele majore, de a veni cu solutii si de a propune solutiile autoritatilor: Parlamentului, Guvernului, AEP (n.r. Autoritatea Electorala Permanenta), in principal", a spus Iohannis.

Mai mult, el a cerut demisiile ministrului de Externe, Teodor Melescanu si a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru slaba organizare a celor doua scrutinuri.

"Dupa atatea probleme, este evident ca trebuie sa existe si urmari politice. Cei care nu au organizat corespunzator sau au organziat intentionat prost, trebuie sa plateasca cu functia. Vorbesc de urmarea politica. Ca, ulterior, se gasesc si alte probleme, e o chestiune pe care o vom discuta dupa ce exista prima analiza. Asadar, fiindca nu au stiut sa isi dea demisia de onoare, solicit demisia imediat a ministrului de Externe si a ministrului de Interne. Imediat insemnand imediat", a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput declaratia de presa anuntand ca romanii au fost apreciati la nivelului Uniunii Europene pentru rezultatul referendumului.

"Am fost ieri la Bruxelles la doua intalniri politice importante: reuniunea informala la Consiliul Europen si o reuniunea PPE. Pot sa va spun ca foarte multi lideri europeni au apreciat pozitiv rezultatele referendumului. Acest referendum este de multa vreme incoace primul referendum din UE care a reusit, datorita voua, dragi romani. Aceste felicitari le-am primit in numele romanilor, in adevaratul sens al cuvantului. In Europa, romanii conteaza. In Europa, romanii conteaza. Dupa rezultatele de la referendum, ati primit felicitari de la cei mai importanti lideri europeni. Intre timp, numaratoarea se apropie de sfarsit. Avem deja confirmate date care sunt foarte bune. La ambele intrebari de la referendum au raspuns aproape 6 milioane jumatate de romani. Este un rezultat extraordinar de bun care readuce Romania in normalitatea europeana. Este un foarte mare succes pe care il aveti voi, dragi romani", a spus Klaus Iohannis.

"Insa, cu toate aceste vesti bune, pozitive din tara, din strainatate, din UE, nu trebuie sa trecem cu vederea problemele grave care au aparut in timpul votarii: probleme grave in organizarea acestor doua tururi de scrutin: europarlamentare si referendum. Am avut probleme si in tara. Foarte multi romani s-au aratat revoltati ca au stat la coada si in tara. Unii au reclamat ca au mult prea putine stampile de vot, cabine de vot. Se vede ca intreaga organizarea a fost gandita pentru inhibarea votului", a mai declarat Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri