6 milioane de euro costa reamenajarea centrului Bd. Iuliu Maniu din sectorul 6, pastorit de primarul Gabriel Mutu, PSD. La suma aceasta, te-ai astepta ca aceste lucrari sa se termine anul acesta, insa de mai bine de o luna jumatate, a ramas doar dezastru – inestetic, plin de praf, borduri duble care deja au inceput sa se erodeze in timp record.

Am intrebat Primaria Sectorului 6 de ce s-au intrerupt toate lucrarile, dupa ce copacii au fost dezradacinati si pamantul rascolit. Raspunsul – nu exista intarzieri, lucrarile sunt „in grafic”, dar vor dura 12 luni calendaristice, lucrarile incepand in martie anul curent. Deci ele vor fi finalizate, convenabil, „in buza” alegerilor locale.

„Durata estimata de executie a obiectivului de investitii „Lucrari pentru amenajare peisagistica a Bulevardului Iuliu Maniu” este definita de H.G. nr. 907/2016 ca fiind perioada, exprimata in luni, cuprinsa intre data stabilita de investitor pentru inceperea lucrarilor de executie si comunicata executantului si data incheierii procesului-verbal privind admiterea receptiei, la terminarea lucrarilor. Aceasta durata a fost estimata la 12 luni calendaristice. Lucrarile pentru amenajarea peisagistica a Bulevardului Iuliu Maniu au inceput in luna martie 2019”, explica oficialii primariei, pentru wall-street.ro.

Mai mult, ei spun ca lucrarile pentru amenajarea peisagistica a Bulevardului Iuliu Maniu se desfasoara conform graficului de executie lucrari, nefiind inregistrate intarzieri.

„Lucrarile se realizeaza etapizat pe trei tronsoane, dupa cum urmeaza:

  • tronsonul I – de la Piata Leul la Lujerului,
  • tronsonul al II-lea – de la Lujerului la Pacii,
  • tronsonul al III-lea – de la Pacii la Autostrada A1.

Dupa ce a fost introdus sistemul de irigatii si au fost realizate conexiunile electrice pentru sistemul de iluminat arhitectural pe primele doua tronsoane, s-a procedat la suprainaltarea scuarului central cu pamant vegetal. In prezent, lucrarile din aceasta etapa sunt in desfasurare pe sectiunea Piata Leul-Pacii.

Bulevardul Iuliu Maniu, unul dintre cele mai mari din Bucuresti, aflat in prelungirea autostrazii A1, este in prezent martor tacut al unor “modificari peisagistice” de amploare – borduri supraetajate marca primarilor PSD, dezradacinari de copaci, sapaturi – totul pe centrul bulevardului, in timp ce trotuarele sunt pline de gropi si denivelari.

Primaria Sectorului 6 spune ca:

  1. Amenajarea peisagistica se va realiza intr-un proiect unitar, de la intrarea in Bucuresti din autostrada A1 pana la Cotroceni;
  2. Va fi montat un sistem de irigatie automat si se vor planta trandafiri tapetanti si peste 475 de arbori - tip Catalpa;
  3. Reamenajarea si reconfigurarea locurilor de parcare, inclusiv amenajarea de noi locuri de parcare;
  4. Ridicarea bordurilor de demarcatie scuar este necesara pentru a bloca traversarea neregulamentara sau parcarea neregulamentara a autovehiculelor;
  5. Vor fi amplasate pasarele pietonale pentru siguranta pietonilor si pentru fluidizarea traficului auto.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea totala a investitiei pentru reamenajarea peisagistica si urbanistica a scuarului de pe Bulevardul Iuliu Maniu este de 29,33 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a peste 6 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri