Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a invitat partidele politice la consultari pentru a gasi solutii de a transpune rezultatele referendumului in Constitutie. Legat de propunerile primite pentru ministere, presedintele a anuntat ca nu il va numi pe Titus Corlatean in functia de vicepremier, numindu-l "artizanul catastrofei de la alegerile prezidentiale din 2014".

"Sunt foarte bucuros sa anunt ca 6,5 milioane de romani au raspuns cu "DA" la cele doua intrebari. Acum suntem in momentul in care trebuie sa decidem cum sa punem in practica ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a gasi cele mai bune proceduri, solutii, am decis sa convoc partidele parlamentare la consultari. Ceea ce a decis poporul trebuie pus in practica, adica in Constitutie. Asta se face in parlament, in prima faza. Am trimis chiar adineauri invitatiile pentru zilele de marti si miercuri, saptamana viitoare, pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii", a spus Iohannis.

Legat de propunerile primite pentru portofoliile de ministru, Iohannis a declarat ca il va respinge pe Titus Corlatean, urmand sa analizeze celelalte propuneri.

"Am primit propuneri pentru ministri si ma voi referi doar la una, celelalte le discutam cu alte ocazii. Imaginati-va ca PSD nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa il propuna pe Corlatean, artizanul catastrofei de la alegerile prezidentiale din 2014. Nu e suficient ca PSD si-a batut joc de romani in 2014, in 2019. Indrazneste sa mi-l propuna pe artizantul catastrofei de la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivita. Aceasta propunere va fi clar respinsa. Titus Corlatean nu va fi ministru la nimic", a declarat Iohannis.

Legat de cererile de demisie a ministrilor de Externe si de Interne, considerati de presedintele Iohannis responsabili pentru problemele de la alegerile europarlamentare si referendum, Iohannis a precizat ca el a cerut demiterea acestora, iar premierul Viorica Dancila i-a transmis ca va analiza situatia.

"Vina politica e clar la guvern. (...) Este evident ca vinovati sunt ministrul de Externe si cel de Interne. Eu am cerut demiterea lor ca sanctiune politica. (...) Premierul a spus ca ramane sa mai judece chestiunea", a spus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila a transmis miercuri presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, dar si pentru functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Potrivit Guvernului, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a fost propus Titus Corlatean.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri