Primarul municipiului Targu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, solicita demisia lui Ludovic Orban din functia de presedinte al PNL, in urma afirmatiilor referitoare la impozitarea veniturilor angajatilor din domeniul IT.

"Solicit demisia lui Ludovic Orban din functia de presedinte al Partidului National Liberal! Ca cetatean al Romaniei care crede in oprirea declinului si in restartarea in bine a tarii lui, ca presedinte al PNL Targu Jiu si ca primar ales de romani patrioti, intr-unul dintre cele mai rosii judete ale tarii - Gorj - luand act de declaratiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreste diminuarea veniturilor IT-istilor care n-au plecat, inca, din Romania, consider ca dansul nu mai reprezinta valorile si principiile liberale si ca nu mai poate ramane nicio zi in fruntea Partidului National Liberal. Niciun bun roman nu poate cere si nu poate anunta demararea unor masuri legislative care sa genereze amplificarea exodului specialistilor IT din Romania si impovararea suplimentara a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin masurile falimentare luate de coalitia PSD-ALDE", a scris Romanescu, duminica, pe Facebook, conform Agerpres.ro.

In opinia sa, o crestere a pretului serviciilor din domeniul IT ar provoca in mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburantilor.

"Intr-o Romanie in curs de informatizare, orice afacere depinde din ce in ce mai mult de anumite prestatii IT, a caror scumpire ar genera efecte negative in lant. Nu mai punem la socoteala un alt efect pervers: alte cateva mii de IT-isti din Romania ar lua, si ei, drumul Occidentului. Sectorul IT a fost declarat prioritate strategica, fiind promovate masuri de sustinere si, cu toate acestea, deficitul de resurse umane in domeniu se mentine la cote ridicate. (...) Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merita toata atentia, care trebuie incurajat si ajutat sa se dezvolte. Vorbim de o adevarata industrie, care produce sume uriase in toate statele civilizate si pentru care noi, liberalii, dorim sa identificam si alte masuri de sustinere", sustine primarul.

El considera ca Ludovic Orban a angrenat partidul, fara nicio consultare interna prealabila, in discutii referitoare la masuri care ar afecta mediul privat.

"Aceasta ultima declaratie a domnului Ludovic Orban incheie un lung sir de pozitionari politice fie anemice, fie nefericite, care i-au facut pe multi sa confunde, in mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul si cu ALDE si sa eticheteze acest partid national si istoric drept 'aceeasi mizerie'. Am ajuns in situatia in care noi, liberalii, ne punem singuri piedica in lupta cu un PSD dezorientat si decapitat, macinat de lupte interne, dar care va continua sa-si mentina influenta asupra unor categorii largi de cetateni, ajutat de declaratiile prostesti ale unui presedinte PNL slab, care nu intelege mediul de afaceri. O astfel de persoana nu-si merita locul in fruntea Partidului National Liberal si consider ca ar trebui sa-si prezinte de urgenta demisia", adauga primarul.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri