Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni ca Razvan Vulcanescu, care a preluat temporar atributiile de presedinte al CNAS dupa demiterea Adrianei Cotel, este "cea mai buna alegere", avand in vedere ca are experienta si a fost alaturi de aceasta institutie atat in pozitia de vicepresedinte, cat si de presedinte interimar.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca ea este cea care a cerut schimbarea Adrianei Cotel de la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din cauza ca "au fost mai multe probleme nerezolvate". Ea a refuzat sa comenteze informatiile privind relatia apropiata dintre Adriana Cotel si Darius Valcov, care a demisionat luni.

Potrivit ministrului, colaborarea intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este foarte importanta, astfel incat "politicile de sanatate sa fie aplicate corect, in interesul pacientilor".

"Colaborarea intre MS si CNAS este foarte importanta, astfel incat politicile de sanatate sa fie aplicate corect, in interesul pacientilor. Am organizat aceasta conferinta de presa pentru a anunta preluarea temporara a atributiilor de presedinte al CNAS de catre domnul Razvan Vulcanescu, care pana astazi a ocupat functia de vicepresedinte al institutiei. Am inaintat aceasta propunere primului ministru si astazi a fost aprobata, dupa ce a fost revocata din functie doamna Adriana Cotel. (...) Mizez foarte mult pe buna colaborare institutionala. Am considerat ca este cea mai buna alegere, dat fiind ca domnul Vulcanescu are experienta si a fost alaturi de aceasta institutie atat in pozitia de vicepresedinte, cat si de presedinte interimar. Avem nevoie de profesionalism in aplicarea politicilor de sanatate. (...) La 1 septembrie 2019 actualele contracte se vor incheia si trebuie sa ne asiguram ca noi contracte vor fi incheiate in timp util pentru a asigura continuitatea accesului pacientilor la aceste tratamente", a declarat Pintea, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, este necesara "o buna gestionare" a programelor de sanatate care trebuie sa aiba in vedere cheltuirea eficienta a fondurilor din acest domeniu.

La randul sau, Razvan Vulcanescu, care a preluat conducerea institutiei, a spus ca este foarte important sa existe o continuitate a tuturor masurilor din programul de guvernare.

"Este foarte important pentru noi sa putem sa incheiem contractele cu toti furnizorii de servicii medicale in acest an, este foarte important sa parcurgem impreuna acei pasi pe care ni i-am dorit de a restructura programele de sanatate", a spus Vulcanescu.

Premierul Viorica Dancila a decis revocarea Adrianei Cotel din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, si membru al Consiliului de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Decizia a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va fi asigurata de Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte al CNAS, pana la numirea conducatorului institutiei in conditiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri