Elan Schwartzenberg a scapat marti definitiv de mandatul de arestare preventiva in lipsa si de urmarirea internationala, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat in sala la Curtea de Apel Bucuresti ca isi retrage contestatia depusa, potrivit G4Media.

Fapta de complicitate la dare de mita pentru care omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost trimis in judecata in decembrie 2017 s-ar fi prescris pe 6 iunie, au declarat surse judiciare.

Ultimul act al faptei de complicitate la dare de mita in cazul lui Elan Schwartzenberg ar fi fost pe 6 decembrie 2011, au explicat aceleasi surse. Lui i se aplica legea penala mai favorabila, adica vechiul cod penal in care darea de mita (si complicitatea) se pedepsea cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Ceea ce inseamna ca termenul de prescriptie generala e de 5 ani, iar cel de prescriptie speciala de 7 ani si jumatate. Aceasta inseamna ca prescriptia speciala a intervenit pe 6 iunie 2019 au explicat sursele
Judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti care a tinut dosarul din decembrie 2017 in procedura de camera preliminara se numeste Mihaela Lavinia Carciumaru.

Procurorul DNA care a instrumentat dosarul este Ana Dana.

Decizia vine in dosarul privind banii pe care Radu Mazare i-ar fi cerut mita de la omul de afaceri Morgenstern Avraham, prin intermediul lui Schwartzenberg.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri