Documentul referitor la organizarea actiunii jandarmilor pentru mitingul din 10 august ramane secret. Actul a fost cerut de procurorii care investigheaza violentele din Piata Victoriei. Ministrul de Interne spune ca o comisie a stabilit ca acesta contine informatii ce nu pot facute publice. In schimb, Carmen Dan declara ca va merge la audieri, daca procurorii o vor chema, conform G4Media.

Carmen Dan, ministrul de Interne a declarat ca "Nu ministrul dispune clasificarea. Am respectat intru totul prevederile HG atunci cand s-a solicitat la minister, ma refer la documentele care s-au solicitat de la nivelul aparatului central al MAI si au fost cerute opt documente. A fost o comisie care a analizat si a propus declasificare totala sau partiala. Ar fi un abuz din partea ministrului sa nu respecte deciziile comisiei. MAI a facut tot ce a trebuit pentru a ajuta ancheta, nu pentru a o bloca. Sunt la dispozitia organelor de cercetare penala."

Parchetul militar a solicitat Spitalului de urgenta Floreasca informatii privind institutiile care s-au interesat in noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea ranitilor internati dupa violentele din Piata Victoriei de la mitingul Diasporei, au declarat pentru G4media.ro surse medicale. ”Cine si cand s-a interesat de starea ranitilor” se precizeaza in adresa Parchetului militar trimisa saptamana trecuta la Floreasca, au declarat aceleasi surse.

otrivit unui comunicat de presa al Parchetului militar din urma cu 2 saptamani, cand s-a extins urmarirea penala in rem pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva, ”mai multe actiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite sa determine si sa justifice necesitatea unei actiuni de restabilire a ordinii publice si sa ajute la crearea aparentei unei actiuni legale de interventie in forta a unitatilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflati in Piata Victoriei din mun. Bucuresti”.

Potrivit surselor, printre actiunile suspectate a fi fost diversiuni cu scopul de a provoca si legitima interventia in forta a Jandarmeriei, inclusiv, impotriva manifestantilor pasnici, se numara si momentul Springtime.

Diversiunea Springtime a condus la violentele impotriva jandarmeritei. Atacul asupra jandarmeritei Stefania a dus apoi la ordinul de evacuare a Pietei Victoriei, pus in practica la ora 23:11, pe 10 august, dupa ce jandarmii au primit informatii ca ”sunt atacati” si ”doi oameni sunt omorati”. Scutierii au evacuat in cateva minute, cu gaze si tunuri cu apa, toata piata, plina inclusiv cu manifestanti non-violenti, grupati mai cu seama in zona Muzeului Antipa, la „Girafa”. Asa s-a ajuns la sute de raniti, gazati si batuti de Jandarmerie.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri