Premierul Viorica Vasilica Dancila a avut marti, la Palatul Victoria, o intrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, informeaza Guvernul. In cadrul intrevederii, Dancila a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea Romaniei in Programul Visa Waver, aspect aflat in atentia autoritatilor romane.

Potrivit Guvernului, premierul Dancila a aratat ca Executivul roman este angajat sa gaseasca cele mai bune solutii pentru continuarea reformei justitiei si a legislatiei penale, in acord cu angajamentele internationale ale Romaniei, dar si cu recomandarile din cadrul MCV, ale Comisiei de la Venetia sau ale GRECO, precum si cele ale SUA.

In ultimii doi ani si jumatate, PSD-ALDE au ignorat complet sau cel putin partial Comisia de la Venetia si recomandarile GRECO, mutiland legile statului astfel incat sa serveasca cercetatilor penali. Mai mult, PSD a infiintat o sectie speciala „de anchetare a magistratilor”, contestata de Comisia de la Venetia.

Potrivit Guvernului, Dancila a subliniat ca Romania ramane un partener solid si de incredere al SUA, iar continuarea parteneriatului strategic dintre cele doua parti reprezinta pilonul central al politicii externe romanesti. Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relatiile cu SUA, Romania fiind, in acelasi timp, un sustinator al colaborarii intre Statele Unite si Uniunea Europeana.

”Guvernul Romaniei si societatea romaneasca sunt profund atasate valorilor europene si occidentale. Pentru romani si pentru Guvern, viitorul tarii noastre este in Uniunea Europeana, alaturi de partenerii sai strategici, SUA reprezentand o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

In calitate de stat ce detine Presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, Romania gazduieste, la Bucuresti, in data de 19 iunie, Reuniunea UE – SUA la nivel ministerial in domeniul justitiei si afacerilor interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri