Uniunii Salvati Romania va adera la partidul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) potrivit unei decizii luata sambata in Comitetul politic al partidului, noteaza Agerpres.

Decizia de aderare a fost luata cu 82 de voturi "pentru", patru abtineri.

"Dupa ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca marime din Parlamentul European, USR adera la partidul european ALDE, pentru ca impartasim valori si idei comune si pentru ca doar in acest mod, in perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea impinge subiecte care tin atat de interesul Romaniei, cat si de cel al USR. Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice si vom avea sustinere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici in domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri si sprijin metodologic prin diferitele organizatii sau fundatii care depind de partid sau sunt aliate acestuia. Totodata, calitatea de membri intr-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu in acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova", a precizat pe Facebook presedintele USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, ALDE Europe are o puternica retea de reprezentare la nivel european: 108 eurodeputati din grupul Renew Europe, a treia cea mai mare forta politica din Europa, iar in prezent cinci din 28 de comisari europeni reprezinta ALDE Europe. "Nu in ultimul rand, sase din actualii prim-ministri din state membre UE apartin partidelor membre ALDE", adauga liderul USR.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri