UPDATE: Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, marti, ca Biroul Executiv al liberalilor a decis, la propunerea sa, desemnarea Violetei Alexandru presedinte interimar al PNL Bucuresti, aratand ca "este omul potrivit sa produca o schimbare la fata" la aceasta filiala a liberalilor

"Am decis desemnarea presedintelui interimar al PNL Bucuresti, in persoana Violetei Alexandru. Violeta Alexandru este propunerea care a fost formulata de mine ca presedinte al partidului, in baza deciziei luate de BPN care m-a mandatat sa formulez propuneri pentru conducerile interimare pe Bucuresti. (...) Urmeaza ca pana saptamana viitoare, impreuna cu presedintele interimar al PNL Bucuresti, sa formulam propuneri pentru presedintii de sectoare, iar peste inca o saptamana sa putem sa validam in Biroul Politic National conducerile interimare in ansamblul lor, conducerea interimara la nivel de Bucuresti, birourile interimare la nivelul fiecarui sector", a spus Orban la finalul sedintei Biroului executiv al PNL.

El a aratat ca Violeta Alexandru este un om cu o cariera "extrem de serioasa".

"Am considerat ca Violeta Alexandru este omul potrivit sa produca o schimbare la fata a PNL in Bucuresti. Este o persoana extrem de serioasa, extrem de bine pregatita profesional, profund atasata valorilor democratiei, cu activitate laborioasa atat in societatea civila, cat si in administratie si o persoana care are capacitatea sa recredibilizeze PNL si sa construiasca temeinic PNL in Bucuresti", a spus Orban.

Orban a amintit ca BPN al PNL l-a mandatat sa formuleze propunerile pentru conducerile interimare la nivelul Bucurestiului si sectoarelor.

"Nu este o propunere care sa aiba vreo legatura cu Rares Bogdan. (...) Nu poate cineva sa fie pus intr-o functie daca nu are dorinta respectiva sau daca exista alte discutii. Povestea cu Rares Bogdan presedinte PNL Bucuresti este o poveste care a fost spusa numai de unii. (...) Eu am avut discutii cu Rares Bogdan inca de intrarea lui Rares Bogdan in PNL si avem o comunicare constanta, permanenta si orice pas ulterior pe care il vom face il vom face de comun acord, iar acest pas este gandit in momentul de fata si il vom anunta in curand", a spus Orban, aratand ca, daca ar fi avut vreun repros la adresa lui Rares Bogdan, l-ar fi formulat.

Violeta Alexandru s-a aratat increzatoare ca va putea reconstrui filiala PNL Bucuresti si a indicat obiectivele pe care le are.

"Este o incredere in capacitatea mea de a construi o echipa in jurul urmatoarelor doua principii: toleranta zero fata de PSD in ceea ce priveste abuzurile si modul in care risipesc banii publici, vom face o opozitie cu mai putina vorba si cu fapte si cu decizii; deschiderea partidului catre societate, catre toti cei care sunt oameni activi si care doresc sa vina in acest proiect de reconstructie si de formare a unei echipe credibile si cu solutii si valorizare a membrilor nostri, a colegilor nostri care, dintr-un motiv sau altul, nu si-au gasit cea mai buna forma de a-si pune in valoare ideile. (...) Imi asum reconstructia echipei si imi asum sa venim in fata oamenilor cu un proiect in care sa creada. (...) Niciun coleg sa nu creada ca sunt in aceasta pozitie pentru a plati polite sau pentru a declansa un razboi, nici vorba. Sunt omul care cheama alaturi pe toti cei care vor sa faca treaba in Bucuresti si acest lucru se va vedea", a spus ea.

Violeta Alexandru, consilier al presedintelui PNL, a fost propusa, marti, de Ludovic Orban presedinte interimar al PNL Bucuresti, potrivit unor surse liberale, scrie Agerpres.

Biroul Executiv al PNL urmeaza sa voteze marti aceasta propunere.

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a declarat marti ca ar fi incantat daca Violeta Alexandru va fi desemnata presedinte interimar al PNL Bucuresti, pozitie pe care el s-a oferit sa o preia dupa demisia lui Cristian Busoi.

"Daca ar fi Violeta Alexandru, nu pot fi decat incantat. Este un om care a activat in societatea civila foarte mult timp (...), a fost unul dintre oamenii cheie din campania pe Bucuresti, a muncit intr-un ritm absolut fantastic atat door-to-door, cat si la intalnirile televizate. E un om foarte valoros al PNL si cred ca poate ocupa oricand o functie. Putea fi foarte bine pusa - la calitatile pe care le are si la forta pe care o are - pe lista de europarlamentare sau in orice alta pozitie, pentru ca e un om foarte bun. A fost ministru in Cabinetul Ciolos si a plecat de langa Dacian in momentul in care s-a hotarat sa faca o platforma politica, dupa care a venit alaturi de noi, fiind consilierul domnului Orban si apoi a devenit, cred, membru la Sectorul 1", a spus Rares Bogdan, la Parlament, unde se desfasoara sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a afirmat ca daca va fi el desemnat, va primi cu toata responsabilitatea aceasta functie. In caz contrar, a anuntat ca va sustine orice conducere a PNL Bucuresti. Europarlamentarul a mai afirmat ca nu crede ca declaratiile sale i-au deranjat pe cei din PNL.

Violeta Alexandru a detinut portofoliul Ministerului pentru consultare publica si dialog social in Guvernul condus de Dacian Ciolos.

Pe 3 iunie, Cristian Busoi a anuntat ca se retrage din functia de presedinte al PNL Bucuresti, in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile europarlamentare de organizatia bucuresteana.

In aceeasi zi, Biroul Politic National al PNL a decis dizolvarea conducerilor organizatiei PNL Bucuresti si a celor sase organizatii de sector. De asemenea, conducerea PNL a decis mandatarea presedintelui liberalilor, Ludovic Orban, ca in termen de doua saptamani sa faca propuneri pentru conducerea filialelor PNL Bucuresti si a celor de sectoare.

Citeste si:

    La acea data, europarlamentarul Rares Bogdan afirma ca, daca ii sunt acceptate unele conditii, probabil ar fi de acord sa preia conducerea PNL Bucuresti

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri