Deputatii puterii si cei ai opozitiei au avut marti un schimb de replici la sedinta comuna a comisiilor juridica si de aparare in care se dezbate proiectul de modificare a unor acte normative in domeniul ordinii si sigurantei publice, reprezentantii PNL si cei ai USR parasind sedinta, scrie Agerpres.

Disputele au fost declansate in urma propunerii PNL de amanare a discutiilor asupra acestui proiect. Liberalii au invocat ca pentru dezbaterea proiectului care se refera la extinderea atributiilor politistilor este nevoie de avizul CSAT.

In replica, reprezentantii PSD au sustinut ca Parlamentul este puterea legiuitoare, iar CSAT nu este mai presus de Parlament.

Propunerea PNL a fost supusa la vot, iar deputatii s-au contrazis asupra rezultatului si au strigat unii la altii, acuzandu-se reciproc. Reprezentantii Opozitiei au sustinut ca in favoarea amanarii au fost 21 de voturi, iar cei ai PSD au afirmat ca sunt doar 18 voturi pentru.

Presedintele Comisiei juridice, Nicusor Halici, a decis sa se faca apel nominal. Halici a anuntat, dupa apelul nominal, ca sunt 19 deputati de la opozitie prezenti, iar de la Alianta PSD-ALDE - 20. "Deci votul la amanare este 19 voturi pentru, 20 impotriva si o abtinere", a precizat Halici, adaugand ca a fost respinsa propunerea de amanare a proiectului.

Deputatii liberali si cei ai USR au parasit intrunirea. Presedintele de sedinta a decis ca dezbaterile sa continue in lipsa opozitiei.

Proiectul a fost initiat de deputatul PSD Florin Iordache si de senatorul PSD Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri