Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, ca doreste sa ramana in aceasta functie si nu sa devina presedinte al Consiliului European.

"Domnul deputat Ovidiu Gant, in laudatio (...) a mentionat ca sunt persoane importante, si in tara, si in Europa, care m-ar vedea intr-o pozitie de conducere intr-o institutie europeana. Si vreau sa spun aici, acum, public: eu sunt presedintele Romaniei si vreau sa raman presedintele Romaniei, si nu al Consiliului European, pentru ca mai sunt (...) multe de facut si sunt dispus sa raman implicat", a afirmat Iohannis, la ceremonia de decernare medaliei de onoare a FDGR, conform Agerpres.ro.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a primit sambata medalia de onoare, cea mai inalta distinctie a Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), prilej cu care seful statului a declarat ca atat minoritatea germana, cat si Forumul reprezinta o punte intre Romania si tari precum Germania sau Austria.

"Cred ca merita si trebuie subliniat in acest moment festiv rolul de punte pe care l-a jucat si il joaca si minoritatea germana, si Forumul Democrat al Germanilor din Romania, o punte, evident, intre Romania si Germania, o punte intre Romania si Austria, o punte intre diferitele comunitati din Romania, si, daca ar fi sa evaluez importanta diferitelor valente ale functiei de punte, cred ca aceasta din urma este cea mai importanta. Faptul ca membrii comunitatii germane, membrii Forumului Democrat al Germanilor din Romania, intotdeauna s-au implicat activ pentru buna intelegere in interiorul comunitatilor din tara noastra, intre comunitatile din tara noastra. Cred ca acest lucru merita si subliniat, si aplaudat", a spus presedintele Klaus Iohannis, in timpul ceremoniei care a avut loc la sediul FDGR din Sibiu.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri