Catalin Chereches: Am primit un dar de 1,5 mil. euro de la mama

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, in cazul caruia Agentia Nationala de Integritate a constatat diferente nejustificate de aproape 3 milioane de lei intre avere si venituri, sustine ca acest dosar impotriva sa a fost facut la presiuni. El a sustinut ca in 2009 a primit un dar, o donatie de un milion si jumatate de euro de la mama sa, care avea banii din vanzarea unui imobil.

"Vreau sa-mi exprim regretul pentru doamna care lucreaza la ANI, ca a fost pusa in aceasta situatie si stiu presiunile care au fost asupra ei, atat din zona de conducere a ANI, cat si din zona unei alte entitati tot cu trei initiale, SRI. E o chestiune foarte simpla. La un moment dat, actualul director, domnul Hellvig, considera ca eu am avut vreun rol in a se i realiza lui de catre ANI, cand era ministrul Dezvoltarii, un astfel de dosar si banuiesc ca asa cum m-au bagat o data in puscarie... Domnul Hellvig considera ca eu am fost la baza acestei chestiuni, am avut discutii concrete. (...) I-am intrebat pe cei de la ANI care este acuzatia, pentru ca ai dreptul sa depui niste documente, sa te justifici. N-au avut nici atat bun simt, ca sa nu mai zic ca nu au respectat legea, ca sa imi spuna care este acuzatia", a sustinut Chereches, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Legat de imprumutul de 500.000 de euro pe care l-a acordat si pe care i-l imputa ANI, primarul din Baia Mare a sustinut ca a avut acei bani de la mama sa, care i-a facut un cadou de 1,5 milioane de euro.

"In 2009 am primit un dar, respectiv o donatie din partea mamei mele de un milion si jumatate de euro. Aceasta chestiune a fost verificata de catre ANI in 2010. Mama mea avea banii in cont din vanzarea unui imobil si mi i-a transferat in numerar", a declarat Catalin Chereches.

Citeste si:
Primarul Cherecheș roagă China să trimită doi medici și la Baia Mare
Primarul Cherecheș roagă...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri