Initiativa legislativa depusa la Senat de un grup de senatori PSD prin care copiii majori ar putea fi obligati sa plateasca pensie de intretinere parintilor care necesita sprijin material, inseamna si o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale asa cum doreste, iar autorii ”considera fie ca statul roman nu are capacitatea de a face acest lucru, fie ca nu are datoria”, a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Lucian Croitoru, care se intreaba, totodata, daca ”este sistemul public de pensii sau de asistenta sociala in faliment?”.

Un grup de zeci de parlamentari PSD a depus la Senat o initiativa legislativa prin care copiii majori sunt obligati sa le plateasca pensie de intretinere parintilor care necesita sprijin material. In cazul in care acest lucru nu este posibil, obligatia va reveni nepotilor sau stranepotilor majori. Sanctiunea prevazuta in proiect pentru neindeplinirea acestei obligatii merge pana la 3 ani de inchisoare.

Croitoru atrage atentia ca autorii acest proiect considera ca statul roman nu are capacitatea de a face asta, fie ca nu are datoria.

”Initiativa vine de la politicieni social democrati. Ce inseamna asta in esenta? In primul rand, inseamna ca autorii considera fie ca statul roman nu are capacitatea de a face acest lucru, fie ca nu are datoria de a face acest lucru, acest din urma aspect intrand in contradictie cu esenta doctrinei social democrate a partidului din care initiatorii fac parte”, a scris Croitoru.

Totodata, el atrage atentia ca aceasta initiativa neaga unele drepturi ale oamenilor.

Citeste si:
BREAKING PSD planuieste sa boicoteze investirea Guvernului Orban 2
BREAKING Liderii PSD au votat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Liberalii au declanşat premeditat criza politică. Acum fug!
Setari Cookie-uri