Romania este tara cu cel mai mare numar de recomandari neimplementate referitoare la parlamentari. De fapt, nicio astfel de recomandare nu a fost implementata, dezvaluie Newsweek Romania.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a transmis Grupului Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) ca Guvernul a autorizat publicarea celor doua rapoarte privind Romania si a fost stabilita ziua de 9 iulie, ora 11.00.

Cele doua rapoarte – „Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind Romania” si „Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind Romania” – vor fi publicate simultan, in limba romana si in limba engleza, pe paginile web ale Ministerului Justitiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Perceptia publica privind un nivel redus al coruptiei in anumite tari ar putea fi inselatoare, arata GRECO intr-un raport publicat pe 25 iunie, citat de Hotnews, care face referire si la seria de recomandari adresate unor tari precum Romania si Polonia.

In raportul sau anual, GRECO analizeaza masurile pe care le-au luat cele 49 de state membre impotriva coruptiei, in 2018, in special in privinta parlamentarilor, judecatorilor si procurorilor.

Citeste si:
Avocatul lui Trump ameninta cu noi dezvaluiri legate de Biden
Avocatul lui Trump ameninta...

Concret, raportul GRECO indica faptul ca doar 34% dintre recomandari au fost implementate integral pana la finalul anului. Ca rezultat al implementarii lente a recomandarilor, pana la finalul anului trecut 14 state membre au facut obiectul procedurii de neconformitate a GRECO in legatura cu a patra runda de evaluare.

Tarile cu cel mai mare numar de recomandari neimplementate sau implementate doar parĊ£ial sunt Turcia (33), Bosnia (23), Grecia (19), Armenia (17), Belgia (17), Macedonia de Nord (17), Serbia (17), Cipru (14), Portugalia (14) si Romania (12).

Romania a fost tara cu cel mai mare (6) numar de recomandari neimplementate referitoare la parlamentari, fiind urmata de Polonia (5), Cipru, Serbia si Turcia (cate 4 recomandari neimplementate).

Citeste si:
Sute de romani, tratati ca animalele in Spania
Sute de romani, tratati ca...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Pacientii oncologici se trateaza cu un sfert din aparatura necesara