Primarul Robert Negoita a anuntat, marti, ca depune, la Parchetul General, o plangere penala cu privire la situatia spatiilor verzi si a locurilor de joaca retrocedate in Sectorul 3.

"Discutam de doua terenuri din parcul IOR, dar nu numai. Din nefericire, sunt multe astfel de situatii, astfel de spete in Sectorul 3, dar, din ce am inteles, in tot Bucurestiul. (...) Trebuie ca institutia la care ma adresez acum sa identifice membrii acestei grupari organizate", a declarat Robert Negoita, la intrarea in Parchetul General, scrie Agerpres.

El a mentionat ca Sectorul 3 a pierdut zeci de hectare si a precizat ca mai multe scoli si gradinite din aceasta zona administrativa si-au pierdut spatiile.

Primarul Sectorului 3 a spus ca proprietarii au avut sprijin "masiv" din partea institutiilor statului. In opinia lui Negoita, "aceasta grupare organizata, acest grup infractional" este vinovat de tot ce s-a intamplat. Intrebat de jurnalisti daca sunt implicati fosti primari ai Capitalei, el a raspuns afirmativ.

"Pai una dintre retrocedarile celebre a fost semnata de catre domnul Basescu in ultima zi de mandat, urmatoarea zi era deja la Cotroceni", a precizat Negoita, mentionand ca se refera la un teren semnificativ din zona IOR. Chestionat de gazetari de ce face dezvaluirile acum, edilul a raspuns ca pana in prezent nu a avut imaginea "atat de completa".

"Pur si simplu permanent si mai ales de cand am inceput sa vorbim mai mult despre aceste teme incep sa ajunga la mine informatii si sunt foarte nerabdator, nu neaparat acum, cand depun aceasta sesizare penala, ci astept cu multa nerabdare sa vin sa dau declaratii in acest dosar, pentru ca sunt intr-adevar lucruri foarte interesante", a adaugat Negoita.

Robert Negoita declara pe 4 iulie ca va depune plangeri penale in cazurile privind retrocedarile de spatii verzi, parcuri, curti de scoli sau gradinite. "M-am hotarat sa depun plangere penala pentru tot ce s-a intamplat in Sectorul 3, dar nu doar in Sectorul 3, referitor la tot ce inseamna retrocedari. Retrocedari de spatii verzi, retrocedari de parcuri, retrocedari de curti de scoli, gradinite si asa mai departe", anunta Negoita.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Negoita arunca 6,5 mil. de lei pentru o noua campanie publicitara