Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marti, la finalul audierilor din Comisia de ancheta privind posibilele fraude la alegerile din 26 mai, ca nu ar mai trebui ca STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) sa opereze sistemul de monitorizare a prezenetei la vot. Dan sugereaza ca sistemul nu a inregistrat votul multiplu.

Ministrul a fost intrebat daca de soft ar trebui sa se ocupe o firma privata, insa a spus ca sistemul de monitorizare ar putea fi trecut in competenta AEP.

„Da, aprecierea mea este ca acest sistem nu ar trebui sa fie in competenta si responsabilitatea exclusiva a unui serviciu special, daca ne dorim un proces electoral transparent, atata timp cat avem o autoritate electorala transparenta, cum este AEP, care ar putea sa preia si aceste prerogative. Eu cred ca s-ar elimina, in acest fel, suspiciuni ca in procesul electoral ar putea fi imixtiuni de un fel sau altul”, a declarat Carmen Dan.

STS administreaza acest sistem, inclusiv operarea tabletelor din sectiile de vot de la alegeri. In cadrul audierilor, ministrul de Interne a spus ca tabletele au fost operate defectuos si ca s-a constatat trecerea in mod repetat a cartilor de identitate prin sistem.

PSD a pierdut alegerile din mai, situandu-se pe locul doi la foarte mica distanta de alianta USR-PLUS. Opozitia acuza faptul ca Carmen Dan ar dori eliminarea tabletelor care face imposibil votul multiplu.

Citeste si:
Prezidentialele s-ar putea desfasura fara tablete: ce spune STS
Alegerile prezidentiale:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cheltuieli exotice la AEP, cea care organizeaza votul in strainatate