Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa incepand cu ora 13, la Palatul Cotroceni. Acesta a declarat ca PSD-ALDE a primit un nou cartonas rosu, de la GRECO si este ingrijorator ca din cauza propriilor interese ale guvernarii, Romania se afla in continuare in atentia organismelor europene. Iohannis cere Guvernului sa initieze un proiect de lege care sa contina masurile necesare pentru reasezarea justitiei in acord cu vointa populara si cu recomandarile organismelor internationale.

Principalele declaratii ale presedintelui:

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonas rosu, de la GRECO. Concluziile celor doua rapoarte, adoptate la data de 21 iunie si publicate ieri, cu o intarziere semnificativa de catre Guvern, arata multiplele prejudicii aduse de Guvern in ultimii doi ani prin modificarea legilor justitiei. Mesajul transmis de cetateni la Referendum se regaseste pe deplin in aceste concluzii.

Este ingrijorator ca din cauza propriilor interese ale guvernarii, Romania se afla in continuare in atentia organismelor europene. Procesul de legiferare nu s-a imbunatatit. Transparenta este ignorata. Constanta este adoptarea OUG in domenii importante. Aspecte precum cele care tin de pensionarea magistratilor, existenta Sectiei Speciale, toate acestea sunt chestiuni departe de a fi rezolvate. Actiunile autoritatilor sunt in contradictie cu recomandarile GRECO.

Procedura de numire in functii inalte in Parchete este netransparenta, bazata pe subiectivitate, in care CSM are rol pur decorativ. Guvernul are multe alte restante pe care nu le voi detalia aici, care tin de functia si integritatea mai multor membri ai Parlamentului, scrie Biziday.

Daca Guvernul PSD-ALDE ignora vointa propriilor cetateni, nu este de mirare ca o parte dintre recomandari au fost doar “satisfacatoare”. Concluziile expertilor sunt cuprinse si in Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si in recomandarile Comisiei de la Venetia. Asa-zisa reforma din Justitie merge intr-o directie gresita, iar PSD-ALDE ignora aceste aspecte.

Romanii au decis prin vot ca tara sa nu paraseasca parcursul european. Majoritatea PSD-ALDE contribuie la perpetuarea pe o durata nedeterminata a efectelor nocive asupra justitiei. Doamna premier incearca sa manipuleze opinia publica si spune ca nu da ordonante in domeniul Justitiei. Ignora ca Guvernul are posibilitatea de a pune in acord legislatia cu vointa cetaatenilor.

Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE actioneaza impotriva vointei si a interesului romanilor. Solicit Guvernului sa initieze un proiect de lege care sa contina masurile necesare pentru reasezarea justitiei in acord cu vointa populara si in acord cu recomandarile organismelor internationale”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri