Social-democratii au anuntat miercuri ca nu vor initia nicio modificare a legilor justitiei pana cand magistratii nu vor ajunge la un consens unanim, raspunzand astfel solicitarii venite din partea presedintelui Klaus Iohannis ca guvernul sa vina urgent cu o initiativa care sa desfiinteze Sectia Speciala de investigare a magistratilor, asa cum a solicitat GRECO.

Partidul condus de Viorica Dancila atrage atentia si asupra faptului ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei in acord cu referendumul din 26 mai trebuie sa aiba loc mai devreme, nu odata cu alegerile prezindentiale din aceasta toamna, asa cum a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Intr-un comunicat de presa, PSD sustine ca raportul de follow-up publicat de GRECO se raporteaza la evaluarea ad-hoc din luna martie, neavand nicio legatura cu referendumul din 26 mai ”cum fals pretinde presedintele Iohannis”, scrie G4Media.

De asemenea, social-democratii subliniaza ca unele dintre concluziile si recomandarile GRECO au generat dispute aprinse in interiorul sistemului judiciar, unii magistrati reclamand ”erori majore in aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispozitiilor Curtii Constitutionale”.

Citeste si:
Nu sunt prevazuti bani pentru referendumul modificarii Constitutiei
Teodorovici: Nu sunt...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PSD-ALDE-UDMR, criminali sub acoperire [EDITORIAL]