Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, ca, de la preluarea mandatului, a indeplinit prevederi ale Programului de guvernare, dar a avut si realizari in afara acestuia, insa nu se poate repara in doi ani ceea ce nu s-a facut de 30 de ani.

"Eu cred ca pacientii trebuie sa spuna daca trece evaluarea sau nu. Pana la urma, am avut o foaie de parcurs legata de indicatorii, obiectivele din Programul de guvernare, precum si alte lucruri pe care trebuie sa le facem pentru sistemul de sanatate. Ma voi prezenta la aceasta evaluare cu realizari pe Programul de guvernare, dar si in afara programului de guvernare. Cu siguranta, poate ca puteam face mai multe, dar eu cred ca timpul a fost relativ scurt. Nu poti repara in doi ani, intr-un an ceea ce nu s-a facut de 30 de ani. Pana la urma, pe mine, personal, si pe cei care lucram in minister ne intereseaza cresterea gradului de satisfactie a pacientului. Tot ce facem, facem pentru pacienti", a spus Pintea, la o dezbatere, intrebata despre evaluarea activitatii ministrilor pe care o face premierul Viorica Dancila, scrie Agerpres.

Pintea considera ca s-au realizat "foarte multe" lucruri in sistemul de sanatate.

"S-au facut foarte multe lucruri. Sistemul de sanatate este un complex de factori. (....) Sistemul mai are nevoie de finantare ca oricare alt sistem din lumea aceasta. Niciun sistem de sanatate nu va fi multumit de ceea ce primeste de la Finante. Am ajuns la aproape 5% din PIB, in conditiile in care suntem 5 milioane, care contribuim pentru 17 milioane", a explicat ministrul, la dezbaterea organizata de DC Media Group.

Sorina Pintea a sustinut ca modernizarea Legii sanatatii este una dintre prioritatile ministerului pe care il conduce.

Citeste si:
Cum explica Pintea inlocuirea sefei CNAS, apropiata a lui Valcov
Cum explica ministrul Pintea...

"In urma cu zece zile am semnat un contract cu finantare europeana in valoare de 28 de milioane de lei, un grant pentru modernizarea legislatiei. Prin urmare, o sa avem si posibilitatea financiara de a aduna langa noi cei mai buni experti", a explicat ea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ministrul Pintea: Cred ca in sapte ani vom avea spitale regionale