Lucian Morar, primar PMP in Ulmeni, judetul Maramures, a renuntat la pensia speciala pe care ar fi urmat sa o primeasca. Acesta sustine ca indemnizatia pentru limita de varsta care se acorda fostilor primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene este "un furt".

"Pe data de 8 iulie 2019 am semnat, in fata unui notar public, hartia prin care am autentificat ca eu renunt la pensia speciala pe care o consider un furt. Astfel, prin incheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luand in considerare intrarea in vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, in calitatea mea de primar al orasului Ulmeni, judet Maramures, declar pe propria raspundere si in deplina cunostinta de cauza ca renunt de bunavoie, definitiv si irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizatia lunara pentru limita de varsta (pensia speciala) de care as putea beneficia in urma mandatelor de primar si de vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures. Am dorit sa dau aceasta declaratie pentru a fi luata in considerare la calcularea drepturilor mele banesti sau oriunde va fi nevoie", a transmis Lucian Morar, intr-un comunicat.

Primarul din Ulmeni sustine ca pensiile trebuie acordate doar pe baza principiului contributivitatii si le cere alesilor locali din Maramures sa ii urmeze exemplul. ”In ultimele zile am indemnat, prin mesaje publice, mai multe persoane publice (ca exemplu ii dau pe domnul Gabriel Valer Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures si pe domnul Catalin Chereches, primarul Municipiului Baia Mare) sa imi urmeze exemplul si sa faca front comun in fata acestui abuz indreptat impotriva romanilor de rand”, a mai transmis Lucian Morar.

Acesta a precizat ca prin adoptarea OUG a Guvernului Dancila privind Codul Administrativ se fac mai multe nedreptati cetatenilor romani. "Printre prevederile cuprinse in noul Cod Administrativ, mai mult sau mai putin benefice autoritatilor publice locale sau centrale, una, sigur este cu siguranta impotriva tuturor romanilor! Pensia speciala! Singurii beneficiari sunt alesii locali (primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene). Acestea sunt un furt din buzunarele romanilor!", a conchis Lucian Morar.

Citeste si:
CCR declara neconstitutionala pensia speciala a lui Victor Ciorbea
CCR a declarat...

Sursa foto: Facebook / Lucian Morar

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cati pensionari speciali avem si la cat ajunge o astfel de pensie?