Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a declarat joi ca, in cazul in care partidul ii va cere, va candida la alegerile prezidentiale, dar, in acest moment, optiunea sa este de a merge "in spatele altui candidat", scrie Agerpres.

"Nu am luat inca in calcul acest lucru, am considerat ca voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, presedinte al PSD, il voi sprijini cu toate fortele, cu tot partidul, astfel incat sa castige alegerile prezidentiale, dar nu vreau sa se creada ca sunt un om las. Daca partidul imi va cere acest lucru si va crede ca este singura solutie, voi accepta ceea ce spune partidul, dar, in acest moment, eu cred ca este bine sa avem un candidat si eu sa sprijin acel candidat. Pentru noi este important sa mergem cu persoana care are increderea partidului, care va fi sustinuta de catre toate organizatiile, care va crea acel val de incredere de care vorbim, atat din partea membrilor nostri, simpatizantilor nostri, dar si a altor cetateni, pentru ca eu sper intr-un scor bun", a afirmat Dancila, la DC News, intrebata daca nu ar fi normal ca presedintele PSD sa fie si candidatul partidului la prezidentiale, chiar daca exercita functia de prim-ministru.

Ea a adaugat ca PSD este un partid organizat, care stie sa faca o campanie electorala: "Stim sa vorbim cu oamenii, avem ce sa le spunem oamenilor, pentru ca am luat masuri bune, dar, in acelasi timp, alaturi de noi trebuie sa vina si alti oameni. Si, poate, aici am gresit, pentru ca nu ne-am adresat indeajuns tinerilor, spun eu, nu ne-am adresat celor care lucreaza in multinationale, diaspora. Da, trebuie sa venim cu mesaje si lucruri bune si pentru alte segmente decat cele care au fost o prioritate pana acum".

Intrebata, din nou, daca va accepta o eventuala propunere a Congresului PSD de a candida la prezidentiale, Viorica Dancila a raspuns: "Daca nu exista o alta optiune care, efectiv, sa ne duca spre a merge in turul doi, a castiga alegerile atunci, daca partidul va cere, nu voi face un pas inapoi, dar, repet, optiunea mea, este sa merg in spatele unui alt candidat".

Citeste si:
PSD plateste publicitate pentru a spune ca "USR are candidat penal!"
PSD plateste publicitate...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce averi au candidatii la alegerile prezidentiale din 2019?