Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pascu, propunerea premierului Viorica Dancila pentru functia de comisar european, a fost desemnat, vineri, de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker sa faca parte din comisie, insa nu va primi un portofoliu. Acesta a fost propus in locul Corinei Cretu, care a detinut portofoliul pentru Politica Regionala, scrie Digi24.ro.

Conform comunicatului de presa transmis de Comisia Europeana, atat Ioan Mircea Pascu, propunerea Romaniei, cat si Kadri Simson, propunerea Estoniei, vor face parte din actuala Comisiei Europeana pana la finalul mandatului de pe 31 octombrie, insa nu vor primi portofoliile lasate libere de conationali.

Motivul pentru care nu vor primi un portofoliu tine de „perioada scruta de timp ramasa pana la finalul mandatului”, transmite purtatorul de cuvant al Comisiei Europene. Ei vor lua insa parte la activitatile Comisiei si vor avea permisunea sa ia parte la proiectele de echipa.

Portofoliile comisarilor demisionari Corina Cretu, respctiv Andrus Ansip, au fost transferate saptamana aceasta, cu titlu interimar, altor doi comisari europeni in functie. Astfel, portofoliul Politicii Regionale, detinut de Corina Cretu, a fost preluat de comisarul in functie pentru Politica de Vecinatate si Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Portofoliul comisarului Andrus Ansip, Piata Unica Digitala, a fost preluat de catre comisarul in functie pentru Uniunea energiei si vicepresedinte al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri