Senatorul Nicolae Moga a fost validat, luni, de Comitetul Executiv National al PSD pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, iar Mihai Fifor - pentru functia de vicepremier pe parteneriate strategice, a anuntat, la finalul reuniunii, presedintele PSD, Viorica Dancila.

Totodata, conducerea social-democrata a luat act de propunerea ALDE de inlocuire a lui Teodor Melescanu cu Ramona Manescu in functia de ministru al Afacerilor Externe, a mentionat premierul, conform Agerpres.ro.

"Am spus colegilor din CEx ca avem doua portofolii de vicepremier pentru care trebuie sa facem nominalizari: cel pe probleme economice si cel pe parteneriate strategice, ca inca sase ministere le-am facut o evaluare si am propus CExN schimbarea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu senatorul Nicolae Moga de la Constanta. Am luat act de dorinta de a schimba pe domnul Teodor Melescanu cu Ramona Manescu ca si ministru al Afacerilor Externe si am propus pentru functia de vicepremier pe parteneriate strategice pe domnul Mihai Fifor, avand in vedere ca ne aflam la finalul interimatului legat de acest portofoliu", a declarat Dancila.

Premierul a mentionat ca interimatul pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice se incheie la jumatatea lunii august.

"Vom avea o noua discutie legata de acest portofoliu si, bineinteles, de ministerele pe care le vom evalua in continuare", a adaugat liderul PSD.

Premierul Viorica Dancila, presedinte al PSD, a declarat ca a luat decizia de remaniere a ministrilor de Interne si Externe "nu pentru ca asa vrea presedintele Iohannis", ci pentru ca asa crede ca Guvernul "va avea mai multa credibilitate, mai multa incredere".

"Am vazut in spatiul public ca a aparut aceasta informatie a unor binevoitori ca am luat aceste decizii de schimbare la MAI si MAE ca urmare a solicitarii presedintelui Iohannis. Daca era sa procedez dupa aceasta gandire, veneam de fiecare data cu ministri care erau acceptati de domnul Iohannis repede, nu aveam atatea blocaje la Guvern de fiecare data atunci cand am venit cu o propunere de ministru. Daca faceam acest lucru nu aveam de fiecare data o nevoie de a modifica candidatii pentru un anumit portofoliu. Deci, mentionez inca o data, subliniez, nu am luat aceasta decizie pentru ca asa vrea presedintele Iohannis, am luat aceasta decizie pentru ca asa cred eu ca acest Guvern va avea mai multa credibilitate, mai multa incredere si ca acolo unde simt ca lucrurile pot merge mai bine voi face modificari pe viitor", a afirmat Dancila, intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei conducerii PSD.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri