Parlamentarii mai au un an de mandat, iar in trei ani de cand ocupa fotoliul de deputat sau senator, unii alesi au vorbit 33 de secunde in plen, adica doar au luat cuvantul la depunerea juramantului. Indemnizatia ramane aceeasi, de aproape 10.000 de lei pe luna, scrie Digi24.ro.

Parlamentarii pot lua cuvantul intr-o sedinta de plen pentru a sustine un proiect de lege, o modificare la o lege, pot pur si simplu sa intervina in dezbateri sau sa adreseze intrebari sau interpelari.

Exista alesi care din 2016, de cand si-au preluat mandatul, au vorbit mai putin de 1 minut in fata microfonului. In aceasta situatie sunt deputatul PSD de Constanta, Ileana Cristina Dumitrache sau deputatii liberali Claudiu Racuci si Viorica Chereches.

Fostul ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu, in prezent in partidul lui Victor Ponta a vorbit doar 42 de secunde in plenul Camerei Deputatilor.

Exemplele continua si in partidul lui Calin Popescu Tariceanu: Adrian Mocanu (34 de secunde) si in grupul minoritatilor: Iarco Furic (55 de secunde). Mai sunt peste o suta de parlamentari care nu au vorbit mai mult de 59 de minute in 3 ani.

Citeste si:
Iohannis le-a trasat parlamentarilor "directiile" Romaniei in 2016
Iohannis le-a trasat...

La polul opus sunt alesii care detin recordul de la tribuna Parlamentului. Raluca Turcan, cu 11 ore si 52 de minute, colegul sau, liberalul Florin Roman, cu peste 10 ore; la fel si Emil Pascan, din partidul lui Traian Basescu si Stelian Ion - USR (9 ore si 33 de minute). Florin Iordache are un numar impresionant de ore (41 de ore si 6 minute), insa fostul ministru al Justitiei a condus frecvent sedintele de plen.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
10 acte de CENZURA din partea PSD, in ultimele luni