Actualii judecatori ai Curtii Constitutionale lasa, prin decizia de astazi, penalilor din politica romaneasca portita de a-si acorda amnistie si gratiere pentru faptele de coruptie, transmite Uniunea Salvati Romania.

“Asteptam motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu se poate revizui Constitutia astfel incat sa respectam rezultatele referendumului din 26 mai si sa scriem explicit interdictia de amnistie si gratiere pentru faptele de coruptie. Decizia de astazi a CCR ignora votul a peste 6,4 milioane de romani si arata, o data in plus, cat de vitala este, pentru functionarea statului de drept si a democratiei, o reformare a CCR si o depolitizare a acestei institutii.

USR va lupta in continuare, la nivel parlamentar, atat pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cat si pentru adoptarea initiativei civice Fara Penali in Functii Publice, care a strans semnaturile a peste un milion de romani, si care a fost deja declarata constitutionala”.

Astazi, CCR a subliniat ca nu va bloca accesul condamnatilor la functii de conducere in stat, incalcand astfel, acuza USR, decizia la referendum a romanilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri