Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca il va demite pe presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, daca acesta nu isi va da demisia, scrie Agerpres.

"Domnul Vulcanescu trebuie sa inteleaga ca acest lucru nu este optional. Este un lucru obligatoriu. Daca dumnealui nu isi da demisia, il voi demite. Voi cere doamnei ministru (al Sanatatii - n.r.), ca asa se procedeaza, (...) il vom demite noi si vom numi pe altcineva. Nu am intrebat daca vrea sa isi dea demisia, am spus ca trebuie sa isi dea demisia si acest lucru il va face", a afirmat sefa Executivului.

In opinia sa, viitorul presedinte CNAS trebuie sa fie "o persoana care poate sa raspunda tuturor provocarilor din sistem, (...) dar si o persoana care sa isi aleaga cu grija purtatorul de cuvant".

"Eu nu o sa accept niciodata ca cineva sa jigneasca cetatenii romani", a spus Dancila.

Purtatorul de cuvant de la CNAS, Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, intr-un interviu la un post de radio pe tema defectiunii sistemului informatic de la CNAS, ca "oamenii mor oricum, si cu, si fara sistem".

Citeste si:
Ce achizitie urgenta face CNAS pentru a rezolva criza sistemului IT
CNAS, achizitie in regim de...

Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca nu a luat in calcul demisia la acest moment. "Nu am luat in calcul o demisie la acest moment. Nu consider ca ma fac vinovat de nefunctionalitatea platformei informatice si sunt anumite lucruri care trebuie privite in ansamblu, de-a lungul timpului, de ce s-a ajuns la o astfel de situatie", a spus Vulcanescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila l-a demis pe seful CNAS. Cine e in carti sa ii ia locul