Fostul director CFR Calatori, Iosif Szentes, i-a spus, in aprilie 2017, ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, chiar in biroul acestuia, ca i s-ar fi oferit o spaga de 500.000 de euro pe care a refuzat-o, potrivit unor inregistrari audio difuzate duminica seara.

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a discutat in biroul sau despre o spaga de 500.000 de euro, potrivit unei inregistrari prezentate de jurnalistul B1 TV Silviu Manastire, in emisiunea "Dosar de politician".

Potrivit sursei citate, in aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Calatori la acea vreme, a fost chemat de ministrul Razvan Cuc la el in birou. Szentes ii spune lui Cuc faptul ca se fac presiuni mari pentru indepartarea sa din functie si ca persoana care trebuia sa-i ia locul, Valentin Dorobantu, e un personaj controversat, implicat in mai multe scandaluri, cu probleme de integritate si un apropiat de Grupul Feroviar Roman (GFR), controlat de Gruia Stoica. Razvan Cuc ii raspunde ca nu are ce face, pentru ca decizia fusese deja luata, si poate doar sa-i ofere alte functii. Szentes ii mai spune ministrului ca i s-a oferit spaga 500.000 de euro sa rezolve o licitatie si daca nu ia banii, o sa se dea niste bani cuiva numai sa se rezolve problema, scrie b1.ro.

Raspunsul lui Razvan Cuc:

„Mai era o a treia persoana in birou. El s-a cerut sa vina la mine, pentru ca Consiliul de Administratie voia sa-l schimbe din functie. Cand am venit in minister, am gasit niste nereguli la CFR, dupa un control. I-am spus ca ar fi bine sa se concentreze pe reparatia de vagoane, nu pe cumpararea de tablete. Am spus ca nu e vocea mea? Szentes nu a fost schimbat in mandatul meu, ci in timpul unui alt ministru, de catre Consiliul de Administratie. O sa-i fac o plangere penala domnului Szentes. Eu i-am spus ca nu eu iau decizia, ci Consiliul de Administratie. Modul asta de a pune presiune... In mai multe certuri a facut afirmatii legate de aceste inregistrari, cand voia sa se intoarca la CFR. E foarte bine ca au aparut aceste inregistrari, ca sa clarificam lucrurile. L-am auzit cand spune chiar el ca vreau sa fac multe lucruri si ca sunt curat”, a declarat Razvan Cuc.

Citeste si:
Transporturile cer bani europeni pentru autostrada Sibiu-Pitesti
Cererea de finantare din...

Intrebat de ce nu s-a dus la DNA, de vreme ce a auzit chiar in biroul sau despre spagi de 500.000 de euro, ministrul a raspuns: „De ce sa ma duc la DNA a venit cineva sa-mi dea ceva? De ce nu s-a dus domul Szentes?”, a afirmat Razvan Cuc.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
FOTO: Acestea sunt noile vagoane modernizate de CFR Calatori