Viorica Vasilica Dancila, premierul Romaniei, insista la Digi24 ca manifestatia din 10 august 2018 a fost asemanatoare unei lovituri de stat. Reamintim ca atunci zeci de mii de persoane pasnice au fost atacate fara discriminare de Jandarmerie si, mai mult, documente din acea data au fost secretizate de Ministerul de Interne.

Dupa 10 august ati scris Comisiei Europene ca in Romania a fost o tentativa de lovitura de stat. Mai credeti asta? a fost intrebata Viorica Dancila de Cosmin Prelipceanu, la Digi24.

Viorica Dancila: „In momentul in care se incearca intrarea in Guvernul Romaniei, se forteaza intrarea in Guvernul Romaniei, eu cred ca acest lucru seamana cu o lovitura de stat. Poate cei care au fost in Piata Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate, nu stiu acest lucru, eram in concediu. Dar eu stiu un lucru: ca au incercat sa intre in cladirea Guvernului Romaniei. Uitati-va in orice stat membru al UE, daca cineva forteaza si incearca sa intre in Guvern, cum ati cataloga acest lucru? (...) In momentul in care prin violenta incerci sa intri in cladirea Guvernului, acest lucru e de neacceptat. (...)

Eu nu stiu cine a gresit. Sa plateasca. Sunt dosare, se cerceteaza. Cine a gresit, de o parte si de alta, trebuie sa plateasca.

Nu am nicio suspiciune, nu cred ca e normal sa judec eu de o parte sau de alta. Justitia va stabili vinovatii. Dar ceea ce mi s-a parut anormal este ca sa fortezi si sa intri in cladirea Guvernului. Azi vor sa intre in cladire in Palatul Victoria in forta, maine forteaza sa intre in Cotroceni. Acest lucru e de neacceptat. Si nicaieri nu este acceptat acest lucru. Am vazut, sunt imagini, documente care atesta acest lucru.

Eu nu am spus ca toti din Piata au avut aceasta intentie, dar au existat persoane care au fortat, s-au comportat intr-un mod violent, cred ca este de necontestat, si au vrut sa intre in cladirea Guvernului.

Uitati-va un pic la ce s-a intamplat cu vestele galbene in Franta. Sa facem un pic de comparatie si sa vedem: Li se permitea sa intre in cladirea Guvernului sau sa intre, eu stiu, in alta parte, prin forta? Nicaieri in lume nu este permis acest lucru.

Jandarmeria trebuie sa isi faca datoria. Daca unii au avut exces de zel, atunci cred ca justitia ii va sanctiona.

Este important ca legea sa fie respectata, indiferent daca e in cadrul fortelor de ordine sau al persoanelor care protestau acolo.

Cei care au facut acest lucru trebuie sa plateasca, cum trebuie sa plateasca si cei care au batut-o pe jandarmerita, trebuie facuta o analiza.

Nu cred ca procurorii sa nu aau acces la acest documente. Eu cred ca procurorii au acces la aceste documente si cred ca ministrul trebuie sa faca tot ce e posibil legal pentru aflarea adevarului”, a conchis Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri