Nicolae Moga, noul ministru de interne dupa demisia lui Carmen Dan, a declarat joi dimineata ca „10 august a fost un eveniment nefericit”. Totodata, el a facut o declaratie socanta: a cerut jandarmilor sa nu mai bata oameni daca respecta legea! Acest lucru implica faptul ca, in mandatul lui Carmen Dan, „aghiotanta” a lui Liviu Dragnea, oameni AU FOST atacati de catre jandarmi in mod ilegal!

Moga a declarat ca nu a dorit sa ocupe functia de ministru al afacerilor interne si a explicat ca pozitia este una politica intr-o structura militarizata: „Va spun cu toata raspunderea ca nu am vrut sa ocup aceasta functie, dupa cum bine stiti, dar daca tot a fost sa fie, atunci ne apucam de treaba serioasa”, scrie Digi24.

Noul sef de la MAI a mai spus ca a avut intalniri cu sefi din structurile ministerului si a subliniat ca masurile pot fi adoptate doar atunci cand se cunoaste adevarul.

„Dupa intalnirea de presedintie, am avut o sedinta de Guvern, iar dupa sedinta, am avut o intalnire cu sefii de arme. Am incercat sa discutam, sa vedem care sunt modalitatile de lucru. I-am lasat pe sefii de arme sa spuna parerile, am stabilit modalitatea de lucru si am avut lucruri pe care am tinut neaparat sa le comunic. In primul rand, prioritatea zero este sigurantea cetateanului. Am stabilit modalitatea de lucru instaland respectul reciproc: dumnealor ma respecta pe mine, eu ii respect pe ei. De asemenea, am stabilit lucruri care ma deranjeaza si pe care nu le accept. Vorbesc despre adevar si de minciuna. La noi, aici, trebuie sa se instaleze purul adevar, pentru ca numai asa putem sa luam masuri in cunostinta de cauza. Am spus si ca nu doresc ca la usa mea sa vina toti comandantii de arme in fiecare dimineata. Le-am spus ca o sa ma duc eu la toate structurile ale MAI si o sa analize cu celeritate problemele pe care le au”, a mai spus Moga.

El a mai spus ca ministerul pe care il conduce este „unul din pilonii societatii romanesti”.

„Din cate am observat, avem profesionisti aici. Din cate stiu, nu toate lucrurile, finantarile sunt pe placul tuturor si confom necesitatilor. Dar nu am toate elementele sa va spun. Va spun ca aici trebuie instalata legea. Toata lumea trebuie sa respecte legea. Eu vorbesc in cadrul MAI, nu aici, in cladirea asta. In cadrul MAI toata lumea trebuie sa respecte legea”, a precizat Moga.

Potrivit noului ministru de Interne, la intalnirea de miercuri cu comandantii de arme a precizat si modalitatea de promovare in functie: „Avanseaza cine performeaza. Eu, din cate am vazut, avem profesionisti, trebuie pusi in valoare. Poate nu au resurse necesare, poate nu au fost mobilizati suficient. Eu plec cu dreptul, dar va spun cu sinceritate: cine minte, nu-si face datoria, nu este prieten cu mine si nu va fi colaborator”.

Noul ministru de interne, declaratie socanta. Jandarmii au voie sa bata romani daca incalca legea

Referitor la protestul romanilor din strainatate de anul trecut, ministrul a spus ca „10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate”.

„Eu cer ca niciun cetatean, niciun roman sa nu mai fie batut de un jandarm atata timp cat respecta legea. Dar niciun jandarm sa nu mai fie batut sau jignit de catre un cetatean rau-voitor care incalca legea. Astea-s lucruri foarte clare pentru mine”, a mai declarat Nicolae Moga.

Nicolae Moga, cel care a depus miercuri juramantul in functia de ministru al Afacerilor Interne, este senator PSD de Constanta, aflat la al treilea mandat si vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului Romaniei. Intre 1996-2000, a fost presedintele televiziunii Neptun Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri