DNA l-a trimis joi in judecata la Curtea Suprema de Mircea Draghici, trezorier al PSD in mandatul lui Liviu Dragnea, acuzat de delapidare.

Procurorii il acuza pe Draghici ca a utilizat fondurile partidului, provenite din subventia platita de la bugetul de stat, pentru a-si cumpara o vila in cartierul Pipera de langa Bucuresti, sub acoperirea unui contract de chirie.

Draghici a declarat in repetate randuri ca este nevinovat.

PSD nu s-a constituit inca in parte civila in proces, urmand sa ia decizie in acest sens pana la inceperea procesului, potrivit comunicatului DNA.

Comunicatul integral al DNA:

In completarea comunicatului nr. 510/VIII/3 din 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a inculpatului

DRAGHICI MIRCEA GHEORGHE, la data faptelor trezorier al unui partid, pentru savarsirea infractiunilor de:
– utilizarea subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate,
– delapidare (2 fapte).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

In perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Draghici Mircea Gheorghe in calitatea mentionata mai sus, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenita din subventia acordata partidului de catre Autoritatea Electorala Permanenta, pentru a-si cumpara un imobil in cartierul Pipera, orasul Voluntari, judet Ilfov.

Cu acesti bani, inculpatul a acoperit partial, in proportie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subventii a sumei respective a fost disimulata prin incheierea unui contract de inchiriere din care reiesea ca banii respectivi ar fi platiti de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

In acest sens, in cursul lunii februarie 2018, in exercitarea functiei de trezorier, inculpatul impreuna cu o persoana din familie, a negociat si a convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil cu valoare de circulatie de peste 500.000 euro, pe care sa-l achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier, si in parte, cu fonduri proprii.

In ziua de 15.02.2018, au fost incheiate doua contracte: o promisiune de vanzare cumparare intre vanzatorul imobilului si persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (platita din fonduri proprii), dar si un contract de inchiriere intre acelasi vanzator si formatiunea politica (care practic ii asigura vanzatorului imobilului ca va incasa diferenta pana la valoarea reala de peste 500.000 euro, din subventiile primite de partid).

Contractul de inchiriere fusese incheiat pentru o perioada de 10 ani (01.03.2018 – 01.03.2029), valoarea totala a chiriei de 380.000 euro urmand a fi achitata timp de 18 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri