Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ vineri, cu unanimitate de voturi, prevederile din proiectul de ordonanta de urgenta privind impozitarea pensiilor speciale ale judecatorilor si procurorilor, a anuntat institutia intr-un comunicat de presa, scrie G4Media.

Decizia vine dupa ce, joi, CSM a acuzat Guvernul ca prin proiectul de OUG anuntat privind impozitarea pensiilor speciale elimina ”in mod flagrant” pensia de serviciu a judecatorilor si procurorilor si ca incalca astfel independeta magistratilor.

Taxarea pensiilor care nu se bazeaza pe contributivitate (pensiile speciale – n. red.), se numara printre masurile ce vor fi incluse intr-o Ordonanta de Urgenta ce urmeaza a fi discutata luni de Executiv, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, se lucreaza la definitivarea formei finale. Varianta este in prezent: sub 2.000 de lei impozit zero, peste 2.000 lei impozit 10%, intre 7.000 de lei si 10.000 de lei impozit de 30% pe suma care depaseste 7.000 de lei si de 900 lei plus 50% pentru ceea ce depaseste suma de 10.000 de lei.

Sursele citate au dat un exemplu de calcul in cazul unei pensii speciale de 18.500 lei: 2.000 de lei plafon lunar neimpozabil conform Codului fiscal, rezulta 16.500 lei suma luata in calcul. Impozitul pe venitul din pensie 16.500X10=1.650 lei. Taxa va fi de 900+50%X(16.850 – 10.000)=4.325 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri