Conform celui mai recent raport trimis catre Uniunea Europeana, Romania figureaza ca ar fi implementat perfect sistemul de urgenta 112, cu un timp de localizare “de sub 10 secunde”. Cel mai recent caz de la Caracal, dar si multe altele, infirma aceste afirmatii ale Guvernului PSD.

Claudiu Nasui, deputat USR, a sesizat aceste inadvertente.

“Copiii nostri mor, dar in rapoartele catre UE statul minte ca totul merge bine.

Desi problemele de localizare a apelurilor facute prin sistemul numarului unic de urgenta 112 sunt vechi, acest lucru nu opreste autoritatile romane sa minta cu nerusinare in legatura cu incompetenta crasa de care dau dovada.

Recunosc ca serviciile de urgenta de stat nu sunt aria mea de expertiza, dar dupa tragedia prin care a trecut sarmana copila din Caracal care a avut totusi curajul sa sune la 112, cred ca suntem obligati moral sa ne aplecam asupra acestui subiect. Fara non-solutii politiciene de tip „facem sa fie bine”. Asa ca am inceput sa ma uit mai atent la sistemul de urgente de stat si sa citesc rapoarte internationale pe subiect (ale Comisiei europene si ale altora).

Citind cel mai recent raport al Comisiei Europene pe subiect (http://bit.ly/2YRA9g7), ghiciti ce am gasit? Statul nostru a raportat la Uniunea Europeana ca apelurile facute catre numarul unic de urgenta sunt localizate in maxim 10 secunde. Da, ati citit bine: 10 secunde.

Aceasta este statul care, dupa tragedia din Apuseni, nu a facut altceva decat sa dea promisiuni si sa cheltuie si mai multi bani degeaba. Promisiuni multe, cheltuieli mai mari, taxe mai mari si zero rezultate. A facut ce face statul cel mai bine.

In 2014, atunci cand tragedia din muntii Apuseni ne-a zguduit, statul a avut nevoie de 19 ore pentru a localiza avionul prabusit. Localnicii au reusit nu doar sa-l localizeze in 5 si sa salveze vietile catorva dintre pasageri. Iar asta fara echipamente de milioane de euro si fara super-structuri de stat in spatele lor. Dupa acea tragedie, mai multi politruci ne-au dat acelasi scuze ca si acum si ne-au promis ca vor rezolva problema. Ce am vazut in Caracal ne arata ca nu au rezolvat nimic.

Voi reveni cu o postare despre cat s-a cheltuit pe sistemul 112 si pe ”imbunatatirea” acestuia, dar pana atunci ar fi bine ca doamna premier Dancila care pare determinata sa ia actiune sa vada si cine a furnizat aceste date total false catre Uniunea Europeana. Voi face si o interpelare pe acest subiect.

Exact ca in vremea Republicii Socialiste Romania, pe hartie totul merge bine. In practica, autoritatile statului au apelat la grupari mafiote pentru a face cercetari in cazuri de maxima urgenta. Si atunci economia, agricultura si industria toate duduiau pe hartie. In practica romanii mureau de foame”, a scris Nasui pe Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri