Premierul Viorica Dancila reafirma, in mesajul transmis joi cu ocazia Zilei Marinei Romane, intreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forte navale militare care sa sustina si sa protejeze si mai bine interesele nationale in plan regional sau international, subliniind ca modernizarea Fortelor Navale reprezinta o preocupare a Guvernului Romaniei.

"Ziua Marinei Romane, 15 august, este o sarbatoare cu semnificatie deosebita atat pentru marinarii militari si civili, constructorii navali si lucratorii portuari, cat si pentru intreaga Romanie. Astazi, cu prilejul praznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari cazuti la datorie, ale caror nume stau scrise pe "Crucea marinarilor", monument amplasat pe faleza din Constanta, aproape de marea pe care au iubit-o atat de mult. Ii salutam cu pretuire pe veteranii marinari, a caror experienta reprezinta fundamentul succeselor generatiei actuale, dar si o sursa de inspiratie pentru elevii si studentii care se pregatesc pentru o cariera in domeniu", se arata in mesajul prim-ministrului, potrivit Agerpres.

Totodata, premierul Viorica Dancila le adreseaza multumiri marinarilor care reprezinta tara noastra in misiunile interne si internationale, promovand astfel prestigiul Romaniei in lume.

"Implicarea marinarilor romani in numeroase exercitii internationale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) si participarea la marsuri de instructie in Marea Neagra si Marea Mediterana fac cinste Romaniei si sunt apreciate de aliatii nostri", afirma sefa Executivului.

Premierul Viorica Dancila reaminteste faptul ca Armata Romaniei se afla intr-o perioada de ample transformari, iar alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a doua procente din PIB pentru Aparare a permis lansarea unui ambitios program de achizitii pentru inzestrarea cu tehnica moderna.

"Modernizarea Fortelor Navale reprezinta o preocupare a Guvernului Romaniei, pentru transformarea Armatei Romaniei intr-o institutie moderna, puternica, credibila si capabila sa-si indeplineasca misiunile in plan national sau aliat. In acest context, reafirm intreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forte navale militare care sa sustina si sa protejeze si mai bine interesele nationale in plan regional sau international", subliniaza prim-ministrul.

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Marinei Romane, premierul Viorica Dancila le adreseaza marinarilor sincere felicitari si urari de succes in tot ceea ce vor intreprinde.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dancila le transmite tuturor romanilor care isi serbeaza onomastica multa sanatate, bucurie si sa fie ocrotiti mereu de Sfanta Fecioara Maria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri