Alianta USR-PLUS a incheiat un protocol care arata ca una dintre conditiile de integritate in vederea desemnarii unei persoane drept candidat la prezidentiale din partea aliantei viza ca acesta „sa nu fi semnat angajament cu securitatea”.

Cei de la USR au dorit ca interdictia sa vizeze si persoanele care au semnat angajamente cand erau minore, dar cei de la PLUS s-au opus. Deputatul USR Stelian Ion a precizat ca PLUS a cerut modificarea textului, astfel incat aceasta conditie sa nu vizeze persoanele care au semnat angajamente cand erau minori, scrie Digi 24.

„O conditie de integritate pentru a fi desemnat candidat din partea aliantei era aceea ca respectivul membru sa nu fi semnat un angajament cu Securitatea. (art. 6.3) Colegii de la PLUS au tinut mortis ca aceasta conditie sa nu ii vizeze pe cei care semnasera angajamentul cand erau minori. La prima vedere nu e un capat de lume. In realitate insa, avem o mare problema, mai ales ca unii ne acuza, si pe noi dar si pe cei de la PLUS, ca suntem partidul securistilor. Intrebarea mea acum este: suntem? Am impresia ca cei de la PLUS au un interes aici, ceea ce ma nemultumeste profund. Pe cine protejeaza? Nu vedeti aici o problema? Cel care a semnat angajament cu securitatea cand era minor si a continuat colaborarea cand a devenit major e ok pentru a fi desemnat candidat din partea USR PLUS?”, a afirmat Stelian Ion.

Si Daniel Funeriu a afirmat ca protocolul incheiat intre USR si PLUS privind prezidentiabilele, prin care candidatul aliantei trebuie sa nu fi incheiat angajamente cu securitatea, cu exceptia perioadei cand acesta era minor, are ca scop protejarea unei anumite persoane.

„In anii grei ai comunismului aveam un coleg de clasa care, spre deosebire de noi toti, avea de toate: pantofi Otter, racheta de tenis din aluminiu, banane, portocale, -adidasi cu crampoane-, blugi, -video-, ciocolata, aducea frecvent cafea profesorilor, etc. Era un elev foarte bun si chiar placut celor din clasa, sef de detasament. In clasa a VIII-a am facut un -chef- in care limbile mai multor copii s-au dezlegat si multi au vorbit, surprinzator pentru mine, destul de nasol de Ceausescu. Un coleg al carui tata era trimis inginer in Siria chiar m-a surprins. A doua zi, in pauza, l-am vazut scriind cuvant cu cuvant ce au spus colegii despre Ceausescu. Cand a observat ca citesc peste umar ceea ce scria, s-a stresat, a mototolit hartia deja bine umpluta si a bagat-o in buzunar. Nu am mai vorbit niciodata cu el de atunci. Stimate domnule Barna, stimate domnule Ciolos: despre asta e vorba cand cei care dorim o clasa politica noua devenim brusc incruntati la mizeria cu -nu-i acceptam pe cei care au semnat, majori fiind, angajament cu securitatea-. Nu este acceptabil asa ceva si arata clar ca vreti sa protejati pe cineva anume. Nu e pacat sa distrugeti munca politica, pentru care v-au votat 22% dintre oameni, pentru a salva un gunoi uman care de mic isi turna colegii?”, a scris Daniel Funeriu, pe Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri