Conducerea ALDE a votat luni dupa-amiaza iesirea de la guvernare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Au existat doar doua abtineri. In acelasi timp, Calin Popescu Tariceanu, presedintele formatiunii, a anuntat retregerea din cursa pentru prezindentiale.

Votul a avut loc in Delegatia Permanenta a ALDE. Ca urmare a votului de azi, trei ministri ALDE vor iesi din Guvern (Anton Anton – Energie, Gratiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – ministrul pentru relatia cu Parlamentul), dar Ramona Manescu (Ministerul de Externe) ar putea ramane alaturi de Viorica Dancila.

“Trecem in Opozitie. Am renuntat la candidatura la prezidentiale pentru a nu se mai spune ca am parasit coalitia din acest motiv”, a declarat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Decizia de a iesi de la guvernare a survenit dupa ce PSD nu a sustinut cererea ALDE vizand o restructurare guvernamentala si un nou program de guvernare, potrivit Agerpres.

“Noi nu putem sa cautionam in continuare masuri precum OUG 114, nu putem merge mai departe cu constructii bugetare care nu pot merge mai departe. Le-am constatat atat la nivel local, cat si la nivel central. Am incercat vreme indelungata sa creditam aceasta guvernare. ne despartim azi civilizat, uram PSD si doameni premier misiune cat mai usoara in cotninuare", a precizat Tariceanu.

In aceeasi sedinta, conducerea ALDE a votat si constituirea unei aliante cu Pro Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri