Dan Barna a fost ales presedinte al partidului Uniunea Salvati Romania (USR) pentru un nou mandat, in cadrul scrutinului intern, desfasurat online in perioada 1-5 septembrie, votand 9.314 membri, in urma caruia el a obtinut 6.097 din voturi (65,75%).

Potrivit unui comunicat de presa al USR, Cosette Chichirau si Alexandru Surcel, contracandidatii lui Dan Barna, au obtinut 2.907 (31,35%), respectiv 269 (2,90%) dintre voturilor membrilor USR.

Potrivit statutului, presedintele USR este ales prin vot electronic secret de catre toti membrii partidului, ceea ce ii asigura o larga reprezentativitate si legitimitate, scrie Agerpres.

Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timisoara pe 14 septembrie, in cadrul acestuia urmand sa fie alesi si noii membri ai Biroului National al USR.

Dan Barna a devenit presedintele USR in octombrie 2017, in urma unui congres extraordinar. In ultimii doi ani, sub conducerea lui Dan Barna, partidul a ajuns la 16.000 de membri si peste 550 de filiale, se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Ce spune Barna despre eliminarea pensiilor speciale?
Dan Barna, despre eliminarea...

In urma cu o luna de zile, Dan Barna a fost desemnat candidatul aliantei USR PLUS la alegerile prezidentiale din acest an, iar cele doua partide strang semnaturi pentru inscrierea in cursa electorala din noiembrie 2019.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
USR cere declansarea starii de urgenta in Educatie