10 Septembrie 2019

Liderul europarlamentarilor PPE ii cere Vioricai Dancila sa evite risipa inacceptabila din banii contribuabililor si sa retraga propunerea lui Ioan Mircea Pascu



Liderul europarlamentarilor PPE, germanul Manfred Weber, a facut marti un apel la premierul Viorica Dancila sa retraga propunerea ca Ioan Mircea Pascu sa fie numit comisar european fara portofoliu pentru doar cateva saptamani, subliniind ca ar fi o risipa inacceptabiila din banii contribuabililor.

”Salutam decizia guvernului estonian de a nu propune un comisar european interimar pentru restul de mandat (al Comisiei – n. red.), evitand astfel o risipa inacceptabila din banii contribuabililor. Cerem si guvernului Romaniei sa faca la fel. Procesul de numire trebuie oprit in Parlamentul European”, a scris liderul europarlamentarilor PPE pe contul de Twitter.

Publicatia germana Der Spiegel a scris ieri ca Estonia a renuntat la postul de comisar european fara portofoliu, citand guvernul de la Tallinn, potrivit caruia fostul ministru al afacerilor economice, Kadri Simson va ajunge la Bruxelles doar cand noua comisie condusa de Ursula von der Leyen va intra in functie de la 1 noiembrie.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.



Citeste si