O lege extrem de importanta pentru eliminarea birocratiei a primit astazi votul final in Camera Deputatilor. Este vorba despre proiectul pe care USR l-a initiat privind eliminarea obligativitatii utilizarii stampilei in administratia publica. Legea va merge la promulgare la Presedintele Romaniei si apoi va putea fi aplicata in toata tara.

“Potrivit noii legi, institutiile administratiei publice nu vor mai fi obligate sa utilizeze stampila in relatia cu cetatenii sau cu alte institutii. In mediul privat, stampila oricum nu mai era obligatorie. Dar in administratia publica ea este inca nelipsita.

Marele merit al noii legi este ca ea creeaza premisele digitalizarii si simplificarii birocratiei. Atata vreme cat stampila nu mai este obligatorie, documentele vor putea circula mai usor, in format digital, nu va mai fi necesar exemplarul ”original” pe hartie si cu stampila si totul va putea fi trimis si primit online, cu semnatura electronica. (Vor ramane in uz doar parafele speciale, cele care sunt stabilite conform unor legi precise, cu instructiuni clare de utilizare).

Ma bucur ca acest proiect a fost votat de Camera Deputatilor. Sper ca de aici sa porneasca in forta un proces amplu de digitalizare si de modernizare a administratiei. Ma bucur si pentru ca este printre foarte putinele proiecte care au fost initiate de Opozitie in acest mandat si care au trecut de votul final al Parlamentului. Am fost co-initiator si la celelalte legi care au fost deja promulgate, deci un motiv in plus de bucurie. Este un semnal si o dovada ca, daca lupti cu adevarat pentru lucrurile in care crezi, atunci chiar poti reusi. Chiar si in conditiile unei majoritati ostile.

Multumesc colegilor care mi-au fost alaturi si intregii echipe care au facut posibila nasterea acestei legi extrem de importante pentru Romania”, a scris Cristian Ghica, USR, pe Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri