Intrebat despre inchisoarea pentru neplata datoriilor, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca renunta se mai promoveze legea depusa saptamana trecuta in Parlament, pana va strange 10.000 de semnaturi de la oamenii de afaceri.

"E acest proiect pe care l-am depus saptamana trecuta la Parlament. Astazi o sa anunt la Comisia de Buget Finante la Senat, pentru ca o sa ma intrebe si ei, o sa le spun aceasta abordare. O sa ma opresc cu acest act normativ pana cand cel putin 10.000 de oameni de afaceri din Romania vor semna pe o foaie/lista in sensul ca dansii doresc ca aceasta lege sa fie trecuta prin Parlament", a declarat Eugen Teodorovici in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, acesta a tinut sa precizeze ca politica penala nu este facuta de Ministerul de Finante, "noi nu avem acest atribut, tine de Codul Penal". In viziunea lui, ministerul pe care il conduce nu a propus pedepse, fiind vorba despre o punere in acord cu o decizie a Curtii Constitutionale din 2015, decizie care spune ca articolul 6 din legea 248 privind evaziunea fiscala din Romania nu este clara in aplicarea sa.

"Eu pun ramasag, intrebam orice om de afaceri din Romania, cu atat mai mult din afara tarii, urmatorul lucru: iti deschzi un business si dintr-un motiv obiectiv vine fiscul si constata un prejudiciu de 1.000 de euro. Astazi legea spune ca e fapta penala. Pentru 1.000 de euro se inchid firme, sunt dati afara angajati si statul pierde", sustine Teodorovici.

Potrivit acestuia, proiectul de lege prevede ca sub un anumit plafon, daca se plateste suma respectiva, sa nu se constituie fapta penala sau sa se constituie fapta penala dar prin plata sumei sa nu mai fie trimis mai departe dosarul catre instante. Mai mult, ministrul de Finante a punctat ca este o practica des intalnita in Europa.

"Era o masura si pentru mediul de afaceri, pentru ca eu imi doresc ca mediul de afaceri din Romania sa devina un punct de atractie pentru investitori" , a declarat Teodorovici, care a tinut sa precizeze ca se opreste cu aceasta propunere legislativa.

"Cand vor fi cele 10.000 de semnaturi minim, atunci mergem mai departe. Pana atunci sa se descurce singuri. Daca oamenii de afaceri doresc sa ramana in acelasi context legal este decizia lor. Eu ca social democrat ma ingrijesc in primul rand de angajati pentru care contributiile pe sanatate si pentru partea sociala sa fie virate statului pentru ca omul cand iese la pensie sa nu cumva sa se trezeasca cu un venit mai mic, a conchis ministrul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri