Continua gafele "marca" Viorica Dancila: referindu-se la Codruta Kovesi, ea a spus ca „exista prezumtia de vinovatie” si ca aceasta trebuia sa isi lamureasca situatia inainte sa „acceseze” functia. Apoi, premierul a corectat „sa acceseze” cu „sa acceada”.

Raspunzand la o intrebare despre Laura Codruta Kovesi, Dancila a spus ca nu a sustinut-o pentru ca este de parere ca in fata legii toti trebuie sa fie egali.

„Nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problema personala, este un principiu pe care il cerem si trebuie sa il cerem tuturor. Atata timp cat are atatea acuzatii pe care trebuie sa le explice, am considerat ca este bine intai sa isi clarifice situatia in Romania si pe urma sa acceseze ... sa acceada la aceasta functie. Imi mentin punctul de vedere. Nu stiu ce va face doamna Laura Codruta Kovesi in viitor, dar eu cred ca atunci cand cerem unui cetatean sa aduca lamuriri in legatura cu anumite acuzatii, acest principiu trebuie sa se aplice tuturor. (...) Am vorbit despre un prejudiciu de imagine.

Exista prezumtia de vinovatie, nu vreau sa inteleaga ca o acuz de ceva pe doamna Kovesi, ca vreau sa ma implic in justitie. Cred ca justitia trebuie sa fie independenta, dar daca se adevereste una din acuzatii, atunci imaginea Romaniei va avea de suferit”, a spus, la Resita, Viorica Dancila.

Joi, Laura Codruta Kovesi a afirmat ca nu comenteaza afirmatiile premierului Viorica Dancila potrivit carora Guvernul roman nu o sustine din cauza problemelor din justitie, precizand insa ca acuzatiile care au fost aduse asupra ei sunt lamurite, existand decizii definitive ale ICCJ in acest sens.

Citeste si:
Protest 10 august. Politistii vor controla masinile din zona Victoriei
Protest 10 august. Politistii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protest 10 august. Ziua in care romanii s-au intors acasa - LIVE TEXT
Setari Cookie-uri