Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a venit sambata la sediul Biroului Electoral Central cu o trotineta electrica si si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale, cu 265.800 de semnaturi de sustinere, el subliniind ca formatiunea sa nu este interesata sa intre la guvernare inainte de alegerile parlamentare, noteaza Agerpres.

"Am depus 265.800 de semnaturi si vreau sa le multumesc celor care au fost alaturi de noi in aceasta perioada foarte scurta, tuturor romanilor, maghiarilor care au semnat ca sa existe aceasta candidatura si voluntarilor care au stat si au muncit in aceasta perioada. Am venit cu aceasta trotineta electrica ca sa dau un mesaj pentru fiecare om, fiecare cetatean, sa folosim mai putin masinile, sa avem grija de mediu, de viitorul copiilor nostri si sa nu incercam sa limitam dreptul nimanui de a folosi bicicleta electrica sau chiar trotineta. Sunt niste reglementari, dar nu limitari pentru a folosi astfel de mijloace de transport", a precizat Kelemen Hunor.

Intrebat daca va intra la guvernare in cazul in care Guvernul Dancila va fi demis prin motiune de cenzura, liderul UDMR a spus ca nu. "Nu intram, nu avem de gand, nu am pus aceasta conditie. Daca trece motiunea de cenzura, atunci urmeaza un an de zile, vorbim despre o perioada scurta, pana la alegerile parlamentare, ca trebuie sa gestionezi corect treburile tarii si cam atat", a sustinut Kelemen Hunor.

In opinia sa, un sef de stat are atributii constitutionale, dar mesajele trebuie sa fie mult peste atributiile prevazute in Constitutie, in sensul ca ceea ce spune si cum actioneaza acesta este "un model" pentru fiecare cetatean, Kelemen Hunor adaugand ca "din mediocritate" se poate iesi prin proiecte si viziuni marete si ca "nu prin politica se asigura fericirea cetatenilor".

"Astazi e putin sa avem o tara normala, e nevoie de mai mult", a aratat el.

Intrebat cu cine va vota in turul doi al alegerilor prezidentiale, acesta a raspuns ca ar fi bine daca va fi o confruntare intre el si Theodor Paleologu.

"Noi am ales sloganul nostru respect, pentru ca oamenii asteapta respect din partea institutiilor, statul trebuie sa-si respecte cetatenii si dupa aceea si cetatenii vor respecta statul. Daca exista respect va exista si incredere, daca exista incredere se poate construi o societate performanta", a mai aratat liderul UDMR.

Referitor la mandatul presedintelui Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a declarat ca acesta a fost un presedinte "atomic", asa cum el insusi a spus, cu o zi in urma, la Biroul Electoral Central.

"Eu cred ca un presedinte nu trebuie sa fie un pompier, pompierii sunt acolo unde trebuie sa fie. Presedintele nu trebuie sa fie nici pompier, nici jucator nu trebuie sa fie, nici altceva, asa cum am avut zece ani de zile. Aveam asteptari mult mai mari de la Klaus Iohannis cand a castigat alegerile, mai multa implicare, mai multa preocupare fata de problemele societatii, mai multa prezenta", a spus Kelemen Hunor.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri