Renate Weber a declarat, sambata, in cadrul unei emisiuni difuzata de postul Digi24, ca Avocatul Poporului plateste 50.000 de euro lunar pe chirie si vrea sa schimbe sediul institutiei.

Astfel, in timpul unui mandat de cinci ani al Avocatului Poporului, doar chiria la un astfel de sediu ajunge la trei milioane de euro.

"Mult platim chiria. E foarte mult. Platim jumatate fata de cat plateste CSM, dar nu ma incalzeste ca altii platesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Weber a explicat si cum s-a ajuns la aceasta situatie: "Nu am primit un spatiu, desi e institutie creata prin Constitutie. Nu am primit un spatiu nici in Bucuresti, nici in tara. Colegii mei stau in contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judetene, in fiecare an avem aceasta temere, sa le prelungim pentru ca e important. Aici, institutia a avut un sediu intr-o cladire unde lumina era asa rosie, ca nu se mai putea. Ni s-a promis un spatiu, nu ni s-a dat", a spus Avocatul Poporului.

Renate Weber a adaugat ca inca din prima zi de mandat a vrut sa schimbe aceasta situatie, dar fara rezultat.

"50.000 de euro pe luna e chiria pe care o platim, mi se pare.... Pe durata unui mandat se strang trei milioane. Nu stiu de ce nu ne-au dat alt spatiu. Vreau sa gasesc alt spatiu, chiar daca acesta e accesibil, e in centru, e foarte decent", a subliniat Weber.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri